Publicat 19/2/2019 18:04:57 +01:00CET

El Govern catal i Barcelona milloren la coordinació i lideratge del Circuit davant de les Violncies Masclistes

Alba Vergés, Ada Colau, Laura Pérez i Gemma Tarafa en la taula del Circuit Barce
AJUNTAMENT DE BARCELONA

BARCELONA, 19 febr. (EUROPA PRESS) -

L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, i la consellera de Salut de la Generalitat, Alba Vergés, han presidit aquest dimarts la primera taula interinstitucional del Circuit Barcelona davant de la Violncia Masclista, per millorar la coordinació i el lideratge d'aquest projecte i per donar-li "impuls polític".

L'impuls del projecte era fins al moment tcnic i partia dels professionals que participen de manera voluntria en el circuit, ha explicat en roda de premsa després de la trobada la regidora de Feminismes i LGTBI, Laura Pérez, que ha assegurat que aquest pas "millora qualitativament moltíssim" el circuit.

Així, pretenen millorar l'efectivitat del circuit, que és un projecte de collaboració interinstitucional per abordar de manera integral i multidisciplinria la violncia masclista que treballa per establir un sistema de treball en xarxa i cooperatiu entre els agents dels mbits implicats, com el sanitari, social, policial, judicial i educatiu.

Pérez ha explicat que el circuit --que inclou diversos departaments de l'Ajuntament i la Generalitat i també hi participen representants del Govern central-- funciona des de fa més d'una dcada per amb un impuls "gairebé voluntari" dels treballadors que hi participen, sense el paraigua institucional necessari, segons ella.

FORMACIONS COORDINADES

Amb aquesta taula volen reconixer el treball fet i donar aquest "marc institucional" al circuit, i en la seva primera trobada han abordat l'organització --han treballat un organigrama propi-- i les formacions en l'mbit de les violncies masclistes, que fins al moment es fan sense coordinació, ha detallat Pérez.

Han posat en comú com cada institució est plantejant les seves formacions i, sense frenar les que ja estan planificades --com una a la Gurdia Urbana, que comenar a l'abril--, es coordinaran per a les properes: "Hem sortit amb el mandat de no seguir d'aquesta manera, sinó amb un grup promotor" que impulsi formacions amb les mateixes terminologies i maneres d'intervenció.

A més, les hores que els professionals dediquen voluntriament a aquest circuit no estan reconegudes com hores de treball, cosa que volen canviar: "Si no tens una institució darrere que et reconegui aquestes hores com part del teu treball, al final és una extraescolar", ha criticat, i ha apostat per modificar aquest aspecte per assumir el circuit com una responsabilitat.

Diverses fonts municipals han detallat que el circuit va arribar el 2015 a 9.800 dones --el 7% de les víctimes de qualsevol violncia masclista--, i han destacat que, amb el projecte renovat i millor organitzat i professionalitzat, s'espera donar una millor resposta i més prevenció i atenció.