Publicat 25/8/2014 19:57:37 +02:00CET

Gomà critica que les inspeccions a la Barceloneta arriben tard i després d'un "mar de despropòsits"

El líder de ICV-EUiA en el Ayuntamiento de Barcelona, Ricard Gomà
EUROPA PRESS

Demana un pla que reguli tots els allotjaments turístics i ampliar la representació de Turisme de Barcelona

BARCELONA, 25 ago. (EUROPA PRESS) -

El líder d'ICV-EUiA a l'Ajuntament de Barcelona, Ricard Gomà, ha criticat aquest dilluns que les inspeccions del consistori a la Barceloneta per comprovar si hi ha pisos habilitats com apartaments turístics irregulars arriben tard i són "una gota d'aigua en un mar de despropòsits".

En declaracions als periodistes a les festes de Sants, ha dit que cal inspeccionar "amb molta més intensitat", tot i que ha advertit que no és l'única mesura per frenar la rebel·lió social que, segons la seva opinió, hi ha hagut al barri.

Gomà demana una redefinició general de les polítiques turístiques del Govern de Xavier Trias, i avisa que la paciència dels veïns ha arribat al límit també per mesures com donar "barra lliure" als hotels per créixer.

Els ecosocialistes portaran en el nou curs polític una bateria de mesures per proposar solucions; la més important, una proposició que demanarà "un pla global que reguli de manera pública i transparent tots els allotjaments turístics de la ciutat", no només els apartaments.

ICV-EUiA també demanarà que es compleixin dues de les seves iniciatives aprovades en el passat pel plenari però que no s'han portat a terme; la primera, que la taxa turística que recapta la Generalitat es transfereixi en part als ajuntaments per compensar l'ús dels serveis públics que fa el turisme.

FAVB I SINDICATS

La segona, que la Federació d'Associacions de Veïns de Barcelona (FAVB) i els sindicats s'incorporin a Turisme de Barcelona perquè puguin participar en el disseny de les polítiques turístiques de la capital catalana.

Segons Gomà, fins ara només hi participen els hotelers i altres sectors que es beneficien del turisme "monopolitzant" el disseny d'unes polítiques en les quals també haurien de participar, segons la seva opinió, les entitats socials i els ciutadans.

MESURES AL PARLAMENT

També ha avançat que ICV-EUiA al Parlament portarà al Debat de Política General de setembre diverses mesures per esmenar les lleis òmnibus promogudes per la Generalitat en les quals es "va desregularitzar" el sector turístic fins a provocar descontents veïnals com el de la Barceloneta.

Gomà vol tornar a la "regulació restrictiva" de l'activitat turística, i en concret dels apartaments turístics, que va practicar el tripartit d'esquerres, ha sostingut.