Publicat 22/11/2021 21:47CET

Giró qüestiona als grups si rebutjar els Pressupostos encaixa amb el mandat dels seus electors

El conseller d'Economia i Hisenda de la Generalitat, Jaume Giró, en el Parlament aquest dilluns
DAVID ZORRAKINO (EUROPA PRESS)

BARCELONA, 22 nov. (EUROPA PRESS) -

El conseller d'Economia i Hisenda de la Generalitat, Jaume Giró, ha qüestionat aquest dilluns als grups parlamentaris si amb les esmenes a la totalitat als Pressupostos estan "fent honor" al mandat dels seus electors.

Ho ha dit en la seva intervenció per presentar la llei d'acompanyament durant el ple sobre la totalitat dels Pressupostos, que ha començat aquest dilluns a les 14.00 després que el Govern i els comuns hagin anunciat un acord que permet que comencin la seva tramitació parlamentària.

"De debò creuen, diputats i diputades, que serveixen millor al poble de Catalunya impedint que puguem implementar cap d'aquestes 64 mesures?", ha afegit Giró, en referència a l'avantprojecte de llei de mesures fiscals i financeres, administratives i del sector públic per 2022, també denominada llei d'acompanyament dels Pressupostos.

Durant la seva intervenció, Giró ha repassat algunes de les 64 mesures d'aquesta llei, entre les quals destaquen l'eliminació de l'obligació que hi havia fins ara de presentar els Pressupostos abans de 10 d'octubre, la supressió de la diferència entre funcionari de carrera i personal interí, i l'encàrrec a la Conselleria de Salut d'elaborar un full de ruta per internalizar el servei 061 Salut Respon, entre d'altres.

Giró també ha destacat que aquesta llei amplia el termini actual d'ajornament de l'impost sobre successions d'un a dos anys, amb la meritación dels interessos corresponents i sense obligació de dipositar garantia, i és aplicables als fets imposables reportats a partir de l'entrada en vigor de la norma i fins al 31 de desembre de 2022.

El document contempla que Govern concedeixi una ajuda extraordinària a les famílies perjudicades per la mort d'una dona en situació de violència masclista per fer front a despeses de trasllat, repatriació o sepeli, i es crea una prestació per atendre les despeses derivades d'una intervenció quirúrgica que sigui conseqüència d'una agressió per delicte d'odi.

El text recull un conjunt de mesures tributàries però també de caràcter administratiu i de funcionament de l'administració catalana i el règim jurídic de les finances públiques.

En total, aquesta llei modifica 60 disposicions legals, entre les quals hi ha tres decrets llei, 12 decrets legislatius i 45 lleis, així com un decret en matèria de turisme, i entrarà en vigor l'1 de gener de 2022.

Contador

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2021 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés