Publicat 6/5/2019 17:12:30 +02:00CET

La fundació promotora de la UIC Barcelona cedeix 9 hectàrees per al parc de Collserola

Collserola i el Tibidabo
EUROPA PRESS - Archivo

BARCELONA, 6 maig (EUROPA PRESS) -

La Fundació Familiar Catalana, promotora de la Universitat Internacional de Catalunya (UIC Barcelona), ha donat a l'Ajuntament de Barcelona 9,4 hectàrees de terreny de la zona de Collserola per ampliar la superfície pública del Parc Natural, ha informat aquest dilluns el consistori en un comunicat.

Es tracta de dues finques de zona forestal que l'Ajuntament ha adscrit al Consorci del Parc de Collserola, amb l'objectiu que s'encarregui de la gestió i el manteniment, en una donació que vol "consolidar el pulmó verd de la ciutat" i afavorir una ciutat més sostenible, segons la Fundació.

El primer tinent d'alcalde, Gerardo Pisarello, ha agraït la donació perquè reverteix en un "benefici de tots", i ha assegurat que aquest espai natural és un patrimoni únic amb uns beneficis ecològics que tenen repercussió directa sobre la salut de milions de persones que viuen a prop.

"Com a universitat ens honra estar presents en aquesta donació perquè se situa en la línia de la nostra actuació, sempre sense ànim de lucre i amb vocació d'impacte social", ha expressat el president de la Fundació i president del patronat universitari UIC Barcelona, Miguel Ángel Cazcarra.

Cazcarra ha formalitzat la signatura amb el gerent de Presidència i Economia de Barcelona, Jordi Ayala, en un acte en què també han assistit el director de Patrimoni de Barcelona, Xavier Poza; el de Serveis Jurídics de Patrimoni, Manuel Parejo, i la lletrada de direcció, Rosa M. Casellas, entre d'altres.