Publicat 18/06/2020 19:33

La Fundació Miró exposa 'No em sents', un "guió grfic" de la profecia de Cassandra

La cap d'exposicions de la Fundació Joan Miró, Martina Mill, al costat d'una de les obres de l'exposició amb referncies literries i mitolgiques 'No em sents', que conforma "un guió grfic" de la profecia de Casandra
Marc Brugat - Europa Press

El projecte de Nalini Malani aprofundeix en el "pensament femení"

BARCELONA, 18 juny (EUROPA PRESS) -

La Fundació Joan Miró de Barcelona acollir des d'aquest divendres i fins al 29 de novembre 'No em sents', una exposició amb referncies literries i mitolgiques que conforma "un guió grfic" de la profecia de Cassandra --una sacerdotessa d'Apollo, amb el qual va pactar a canvi d'una trobada carnal, la concessió del do de la profecia--, i que versa sobre el progrés, el feminisme i all que el futur ofereix, ha explicat l'artista del projecte, Nalini Malani, aquest dijous en roda de premsa.

L'exposició, organitzada juntament amb la Fundació La Caixa, reuneix pintures, dibuixos murals, filmacions, animacions digitals, installacions immersives i altres obres realitzades al llarg dels 50 anys de trajectria de l'artista hindú, i ha estat guardonada amb el VII Premi Joan Miró de 2019.

Segons Malani, el mite i la figura de Cassandra en la contemporanetat "encarna el pensament femení" i simbolitza la lluita i invisibilitat que han sofert les dones al llarg de la histria, un altre dels eixos principals que vertebren l'exposició.

CASANDRA I EL PENSAMENT FEMENÍ

L'artista ha aprofundit en el concepte de 'pensament femení' --'female thought'--, alguna cosa que, al seu parer, habita en totes les persones independentment del seu sexe i que --d'escoltar-ho-- es podria "aconseguir alguna cosa anomenat progrés".

Ha explicat que el projecte i el recorregut expositiu ha estat concebut amb la finalitat de "semblar-se a la columna vertebral de l'ésser hum", i que relaciona i articula un dileg entre obres de diferent temporalitat realitzades al llarg de la seva trajectria artística.

Malani es mostra crítica amb el capitalisme i les desigualtats a través de les narratives de l'exposició, que també aprofundeixen en "situacions problemtiques" i d'actualitat, com la lluita per la sostenibilitat i la naturalesa, la religió i la política.

BAGATGE UNIVERSAL

La cap d'exposicions de la Fundació Joan Miró i comissria de l'exposició, Martina Mill, ha explicat que 'No em sents' és una reflexió sobre la comunicació, el llenguatge i les relacions humanes i que neix de la defensa i reivindicació de les veus no escoltades i "ignorades" al llarg de la histria.

Ha definit a Malani com una comentarista de l'actualitat de bagatge "totalment universal" i ha posat en valor la seva implicació amb el feminisme des dels inicis de la seva carrera, a més de la seva conscienciació política i la seva inquietud tecnolgica.

Mill ha destacat la iconografia "increble" de l'artista, que en els seus inicis va estar en contacte amb nuclis artístics i culturals trencadors a Bombai (l'Índia), alguna cosa que, segons Mill, la va convertir en una de les primeres dones artistes a experimentar en animació i cinema.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés