Publicat 16/09/2021 21:35CET

La Fundació Banc Sabadell premia a dos professors per la seva investigació econòmica

El president del Banc Sabadell, Josep Oliu, ha lliurat el Premi  Fundació Banc Sabadell a la Investigació Econòmica als professors Eduardo Morales i Mónica Martínez-Bravo
BAND SABADELL

Eduardo Morales i Mónica Martínez-Bravo han rebut les edicions XIX i XX del guardó

BARCELONA, 16 set. (EUROPA PRESS) -

El president de Banc Sabadell, Josep Oliu, ha entregat el Premi Fundació Banc Sabadell a la Investigació Econòmica als professors Eduardo Morales i Mónica Martínez-Bravo en les edicions XIX i XX, respectivament.

L'acte d'entrega s'ha celebrat aquest dijous a la Seu Central de Sabadell Herrero d'Oviedo (Astúries) i han guardonat als premiats en les edicions de 2020 i 2021, segons un comunicat de l'entitat aquest dijous.

Morales ha rebut el premi de l'edició 2020 pel seu treball de recerca sobre les decisions estratègiques de les empreses i com contribueixen al seu comportament exportador i a la seva capacitat innovadora.

Ha assegurat que l'aspiració dels investigadors socials és "poder tenir un impacte en la societat i poder ajudar a resoldre els problemes socials", i creu que aquests reconeixements juguen un paper fonamental.

Per la seva banda, Martínez-Bravo ha estat guardonada com a guanyadora de l'edició d'aquest any pel seu treball de recerca en el camp de l'economia política i el desenvolupament econòmic i, en particular, per la seva contribució a l'anàlisi dels factors que determinen el grau d'èxit o fracàs dels processos de transició democràtica.

La investigadora ha assenyalat la seva esperança que aquests premis serveixin "per difondre el tipus d'investigació" que es realitza en economia.

EDUARDO MORALES

Morales és llicenciat en Economia i Dret per la Universitat Carlos III de Madrid i doctor en Economia per la Universitat de Harvard.

El seu treball explica què fa que determinades empreses siguin més productives o tinguin major èxit expandint-se en nous mercats que unes altres, tenint en compte com formen les seves expectatives en contextos on la informació és incompleta i existeix incertesa.

Ha estudiat també la segregació racial als Estats Units des de la perspectiva d'examinar si diferents grups comparteixen o no llocs de consum habitual, com restaurants, i no només llocs de residència.

MÓNICA MARTÍNEZ-BRAVO

Martínez-Bravo és llicenciada en Economia per la Universitat Pompeu Fabra de Barcelona i doctora en Economia pel Massachusetts Institute of Technology (MIT), ha estat professora de la Universitat Johns Hopkins, professora visitant del departament d'economia de MIT, i és professora del Centre d'Estudis Monetaris i Financers (Cemfi).

La seva investigació enllaça economia i política, conjuminant preguntes amb models que il·lustren i aclareixen els mecanismes rellevants, juntament amb enfocaments empírics capaços d'estimar efectes causals.

El treball de Martínez-Bravo es considera fonamental per entendre què determina el grau d'èxit o fracàs dels processos de transició democràtica i s'estén a temes tan diversos i rellevants com què es pot fer per vèncer les reticències a les vacunes o què determina l'esforç laboral anés d'entorns de treball convencionals.

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2021 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés