Publicat 28/09/2016 20:11CET

El FROB estudia la fusió de Bankia i BMN

José Ignacio Goirigolzarri
EUROPA PRESS

MADRID, 28 set. (EUROPA PRESS) -

El Fons de Reestructuració Ordenada Bancària (FROB) està estudiant la fusió de Bankia i BMN, a més d'altres alternatives, com a mitjà per reordenar les seves entitats de crèdit participades i optimitzar la capacitat de recuperació de les ajudes públiques, segons ha informat l'organisme.

El FROB insisteix que aquesta anàlisi, per a la que contractarà una sèrie d'assessors externs, és "exclusivament" una actuació d'estudi.

Tot i això, necessita que en el cas que es portés a terme "exigiria la posterior adopció de la decisió final en una comissió rectora amb representants dels ministeris d'un Govern en plenes funcions, i dins del marc legal aplicable, en particular d'ajudes d'Estat, prèvia obtenció de les autoritzacions corresponents".

L'organisme ha comunicat la seva intenció de començar l'estudi de la possible fusió als presidents de les dues entitats, José Ignacio Goirigolzarri i Carlos Egea, amb la finalitat que adoptin les mesures corresponents en el marc d'actuació i competències dels seus òrgans de Govern.

En una comunicació enviada a la Comissió Nacional del Mercat de Valors CNMV) (CNMV), Bankia ha puntualitzat que "a data d'avui" l'actuació del FROB suposa "exclusivament" una actuació d'estudi "sense que, fins ara, s'hagi pres cap decisió perquè l'esmentada transacció es porti a terme".

"De prendre's alguna decisió, es realitzaria el corresponent anunci", afegeix l'entitat presidida per José Ignacio Goirigolzarri, que afegeix que qualsevol possible operació d'integració "es realitzarà amb la finalitat de maximitzar el valor del grup" per a tots els seus accionistes i optimitzar la capacitat de les ajudes públiques.

Per la seva banda, BMN ha indicat que procedirà a analitzar i decidir els treballs i estudis a abordar "que permetin avançar amb totes les garanties, amb la màxima protecció dels drets i interessos dels accionistes i amb ple respecte a la legalitat".

El FROB controla un 65% de Bankia a través de BFA, el mateix percentatge que té de BMN.

FUSIÓ "AMB SENTIT INDUSTRIAL"

L'eventual fusió entre les dues entitats estava present en els cercles financers des d'abans de l'estiu. De fet, el president de Bankia va arribar a afirmar que l'operació tindria "sentit industrial" i des d'un punt de vista de negoci, perquè considera que els dos bancs són "complementaris" per la seva xarxa de distribució.

Durant la seva intervenció en els cursos d'estiu organitzats per la APIE a la UIMP, el directiu ha recordat que la Comissió Europea no permet al banc nacionalitzat adquirir entitats fins al juny de 2017 i ha insistit que qualsevol mena d'operació corporativa ha de respectar els interessos dels accionistes minoritaris de les dues entitats.

Bankia va néixer el 2010 després de la fusió de Caja Madrid, Bancaixa, Caixa Insular d'Estalvis de les Canàries, Caja de Ávila, Caixa d'Estalvis Laietana, Caixa de Segòvia i Caixa d'Estalvis de la Rioja. Per part seva, BMN va sorgir el 2010 amb la integració de Caixa Múrcia, Caixa Penedès, Caixa Granada i Sa Nostra.

Els títols de Bankia, que cotitza a l'Íbex-35, han tancat la sessió d'aquest dimecres amb una pujada del 0,43%, fins a 0,7 euros.

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2021 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés