Publicat 14/6/2019 13:07:49 +02:00CET

Forn tornarà aquest dissabte a Soto del Real quan acabi el ple de Barcelona

AMP.- La Guàrdia Civil trasllada a Forn a Barcelona perquè assisteixi al ple i tornarà a Soto aquest diumenge
Pool - Archivo

BARCELONA, 14 juny (EUROPA PRESS) -

L'exconseller d'Interior i regidor electe de JxCat per Barcelona, Joaquim Forn, serà traslladat aquest mateix dissabte a la presó madrilenya de Soto del Real quan finalitzi el ple de constitució de l'Ajuntament de Barcelona, que començarà a les 17 hores.

Segons ha informat aquest divendres la Secretaria de Mesures Penals de la Conselleria de Justícia, quan s'acabi el ple, l'Àrea Penitenciària dels Mossos d'Esquadra el traslladarà a la presó de Brians 2, a Sant Esteve Sesrovires (Barcelona), on es produirà el canvi de custòdia i la Guàrdia Civil el conduirà de nou a Madrid.

Es fa a Brians 2 perquè és el centre de trànsit entre els Serveis Penitenciaris de la Generalitat i les Institucions Penitenciàries del Ministeri de l'Interior.

El trasllat es farà d'aquesta manera en compliment de la interlocutòria i la providència del Tribunal Suprem, d'11 i 13 de juny, que determina que Forn haurà de tornar a Soto "sense ajornament ni dilació" després del ple municipal.

El Suprem ha dictaminat que el desplaçament de Forn al consistori ha de limitar-se de manera exclusiva a la presentació dels documents per al registre en la corporació, en concret la declaració de béns i activitats, aquest divendres, i l'assistència a l'acte de constitució aquest dissabte, i seran els Mossos d'Esquadra qui el custodiïn en tot moment dins del consistori.

Forn va ingressar aquest dijous a les 13 hores al mòdul d'ingressos de Brians 2 després de sortir a primera hora de Madrid, i es va sotmetre a una revisió mèdica rutinària, va informar la Conselleria.