Publicat 9/9/2020 22:10:22 +02:00CET

Foment del Treball lamenta "l'error majúscul" de la llei catalana sobre lloguers

El presidente de Foment del Treball, Josep Sánchez-Llibre
EUROPA PRESS - Archivo

BARCELONA, 9 set. (EUROPA PRESS) -

Foment del Treball ha qualificat d'error majúscul que el Parlament hagi aprovat la llei que limita el preu dels lloguers, perquè "paralitzarà el sector immobiliari i reduirà l'oferta".

En un comunicat aquest dimecres, ha advertit que l'actual mercat de lloguer no és suficient, per la qual cosa "cal ampliar sobretot l'oferta d'habitatge assequible, el gran abandonat des de la crisi de 2008".

La patronal presidida per Josep Sánchez Llibre també considera que els inversors en actius immobiliaris no tindran incentius i que es devaluarà el valor patrimonial de molts propietaris.

A més, assegura que la nova llei ha estat molt decebedora per al conjunt del sector, a més de que "és inconstitucional, antiestatutaria i no es podrà aplicar".

Al·lega que no podrà aplicar-se perquè "vulnera la Constitució i l'Estatut en 18 punts del seu articulat. Així ho va resoldre el Consell de Garanties Estatutàries del Parlament".

Foment vaticina que la nova norma perjudicarà a tot el sector i a la construcció d'habitatges, "amenaçant l'activitat econòmica fins a arribar a la paràlisi", i amb el risc de provocar una contracció de l'oferta.

La patronal recorda a més que ja va advertir fa un any que la nova regulació que es tramitava anava a afectar a la seguretat jurídica i a la confiança necessària per als inversors, i que penalitza a les empreses que tenen capacitat per posar al mercat promocionis d'habitatges en lloguer.

I afegeix que, en comptes de solucionar el problema d'oferta de lloguer assequible, provocarà un efecte contrari perquè "podrà provocar una paràlisi en l'activitat del sector".

Per Foment, suposarà una reducció de valor de tots els actius immobiliaris residencials lliures i no incentivarà la rehabilitació del parc edificat existent, "molt necessària per millorar el parc d'habitatge" a les ciutats.

Contador