Publicat 07/09/2023 15:08

Foment i Barcelona Oberta afirmen que les superilles van ser fruit de l'"autoritarisme" de Colau

Les dues entitats valoren positivament la sentència que suspèn el projecte municipal

BARCELONA, 7 set. (EUROPA PRESS) -

Barcelona Oberta --que agrupa unió d'eixos comercials turístics de Barcelona-- i Foment del Treball consideren que la reurbanització dels Eixos Verds de l'Eixample de l'Ajuntament de Barcelona durant el mandat d'Ada Colau va ser fruit de l'"autoritarisme capritx , i no del diàleg o la voluntat de sumar", després de conèixer la sentència judicial que acaba de suspendre aquest projecte.

Així ho han assegurat en un comunicat conjunt, en el qual exigeixen la paralització de totes les superilles.

El jutjat contenciós administratiu número 5 de Barcelona ha dictat una sentència que dona la raó a l'associació Barcelona Oberta en les seves al·legacions contra la reurbanització dels Eixos Verds de l'Eixample.

Aquesta entitat, a més de la patronal, recorden que van reclamar a l'anterior Govern municipal "que actués amb diàleg" i mesures cautelars.

"Entenem que en aquest episodi de gestió pública ha pesat més la ideologia que la legalitat, i lamentem que la manera de fer hagi estat fruit de l'autoritarisme capritx i no de l'entesa o la voluntat de sumar", afegeixen.

EXTENSIU A LA VIA LAIETANA

La sentència subratlla que el projecte de reurbanització no va complir els mecanismes legals necessaris ni va seguir els mecanismes adequats.

Els elements de la sentència constaten que l'acció política eventual "no pot retorçar l'estat de dret", subratlla el comunicat.

"Entenem que aquesta sentència i les motivacions poden tenir elements comuns de consideració en altres reurbanitzacions que s'estan duent a terme a la ciutat com el cas de la reforma de la Via Laietana, amb efectes coneguts en la mobilitat".

Contador