Publicat 18/6/2020 20:34:11 +02:00CET

La Fiscalia recorre l'absolució dels CDR que es van encadenar al TSJC el 2018 en contra del 155

Façana del Palau de Justícia, seu del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) i de l'Audiència de Barcelona
EUROPA PRESS - Archivo

Cita la sentència de el 1-O per no amparar la protesta en el dret de manifestació

BARCELONA, 18 juny (EUROPA PRESS) -

La Fiscalia ha recorregut la sentència de l'Audiència de Barcelona que va absoldre els manifestants dels CDR que es van encadenar al Palau de Justícia el 23 de febrer de 2018 en protesta per l'aplicació de l'article 155 de la Constitució a Catalunya, i pel que van ser acusats de desordres públics i desobediència, i dos d'ells també per resistència als agents.

El recurs, consultat per Europa Press, critica que la Sala consideri en la sentència que no va quedar acreditat que els manifestants sentissin les ordres dels Mossos d'Esquadra per desallotjar el lloc, i al·lega una "valoració arbitrària" de les proves al no valorar més els testimonis dels mossos que van intervenir.

La sentència va absoldre 12 dels 13 manifestants acusats --un no es va presentar al judici--, destacant que no va haver-hi danys materials ni lesions durant la protesta, "per la qual cosa no es pot dir que els acusats van executar actes de violència", i va veure l'acció emparada pel dret de manifestació.

La fiscal critica que "la Sala absol als acusats perquè no considera acreditat que els acusats sabessin que els agents els estaven ordenant que abandonessin el lloc" i malgrat que els mossos que van declarar com testimonis en el judici van dir el contrari.

Per aquesta raó, la Fiscalia assegura que l'Audiència de Barcelona ha fet "una interpretació esbiaixada i irracional de la prova, que va més enllà d'una mera discrepància" amb l'acusació.

En aquest sentit, es refereix a la sentència de el 1-O del Tribunal Suprem, respecte a la manifestació davant la Conselleria d'Economia per la qual es va condemnar a Jordi Sànchez i Jordi Cuixart: "En aplicació de l'esmentada doctrina judicial, no pot sostenir-se que la conducta dels acusats estigui amparada pels esmentats drets fonamentals", en referència a encadenar-se a les portes del Palau de Justícia.

Contador