Publicat 19/10/2014 13:23

Hostelco arrenca aquest dilluns amb nous sectors i els productes de 500 empreses

Hostelco
GABRIEL CARDONA MORLÀ/FIRA DE BARCELONA

BARCELONA, 19 oct. (EUROPA PRESS) -

La XVII edició d'Hostelco arrencarà aquest dilluns al recinte Gran Via de Fira de Barcelona amb els productes d'aproximadament 500 empreses, el 25% de les quals internacionals i procedents de 30 països, com Itàlia, Portugal, Alemanya, Turquia i El Regne Unit.

Per primera vegada, es farà de manera simultània el Fòrum Gastronòmic i Bar Fòrum amb l'objectiu de crear la major plataforma internacional de la indústria que inclourà tota la cadena de valor del sector, des de l'equipament fins a l'elaboració del producte.

Així, Hostelco i Fòrum Gastronòmic reproduiran per primera vegada 17 conceptes de restauració diferents en una gran plaça de menjar, inspirada en les 'food court' americanes, anomenada Cook Trends.

D'aquesta manera, els visitants d'Hostelco podran degustar des d'especialitats com el ceviche peruà i el sushi japonès, a les tradicionals tapes, pasta fresca, gelats i gofres.

L'estil 'street food', carros de menjar i locals temàtics, són alguns dels formats de restauració que més s'estan imposant a manera d'una redefinició d'un àpat al carrer més saludable, i això es plasmarà al saló.

El president d'Hostelco i de la Federació Espanyola d'Associacions de Fabricants de Maquinària per a Hostaleria, Col·lectivitats i Indústries Afins (Felac), Jordi Roure, ha destacat que el saló és "capaç de reinventar-se i innovar per seguir sent competitiu tant a nivell nacional com internacional", com així ho demostra la quota exportadora del 46% de la indústria espanyola d'equipament per a hostaleria.

En aquesta edició, els visitants podran veure una selecció de la maquinària més innovadora a l'àrea de 'Novetats', que mostrarà des d'una espremedora de suc capaç d'esprémer 40 taronges per minut, fins a una graella de pollastre que adapta el consum energètic a la quantitat de pollastres cuinats.

L'INTERNET DE LES COSES

A més, aquest any se sumen per primera vegada els sectors de 'fitness', amb propostes específiques per a hotels; gelateria, i el projecte de Fira IoT Solutions, que pretén difondre l'internet de les coses, amb espais i activitats per viure l'experiència com a usuari.

Així, es recrearà un 'smart hotel' on a través de la primera 'app' hotelera capaç de personalitzar espais i experiències a la mesura de cada hoste, es podran provar sistemes com la identificació de l'usuari mitjançant la tecnologia de reconeixement facial, o les múltiples possibilitats de l'hoste per personalitzar la seva habitació elegint entre diferents ambients, il·luminació, so i efectes visuals.

HOSPITALITY BUSINESS EVENT

També es farà l''Hospitality Business Event', un acte amb 24 conferències i més de 50 experts nacionals i internacionals de l'àmbit de l'hostaleria, la restauració, fitness, exportació i seguretat.

Alhora, aquest esdeveniment acollirà activitats per a l'assessorament que proporcionaran als participants una oportunitat única d'ampliar la pròpia xarxa de contactes professionals i intercanviar opinions amb els experts.

SECTOR EN AUGE

La indústria espanyola d'equipament per a hostaleria i col·lectivitats creix en els mercats exteriors, de manera que les seves vendes a l'exterior van augmentar un 12,8% el 2013, i la quota mitja exportadora es va situar al 46%, segons Felac.

Alhora, la facturació global estimada de les 133 empreses que integren actualment el sector va superar els 1.300 milions d'euros en 2013, un 5,6% més respecte al 2012.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés