Publicat 31/03/2014 09:52

Els Prínceps inauguren aquest dilluns l'edició més internacional d'Alimentaria

Alimentaria
ALIMENTARIA

Es calcula que el saló generarà un impacte econòmic de 170 milions

BARCELONA, 31 març (EUROPA PRESS) -

Els Prínceps inauguraran aquest dilluns l'edició més internacional del Saló Alimentaria, la trobada que tornarà a convertir Barcelona en la capital mundial de l'alimentació i les begudes i en què participaran 140.000 visitants i 3.800 empreses fins al 3 d'abril al recinte Gran Via de Fira de Barcelona.

També hi assistiran el ministre d'Alimentació, Agricultura i Medi Ambient, Miguel Arias Cañete; el president de la Generalitat, Artur Mas; el president de Fira de Barcelona, Josep Lluís Bonet; el de la Cambra de Comerç de Barcelona, Miquel Valls; l'alcalde de la capital catalana, Xavier Trias, i la de L'Hospitalet de Llobregat, Núria Marín, entre d'altres personalitats.

Alimentària, de periodicitat biennal, celebra aquest 2014 la seva XX edició i compleix 40 anys apostant per la innovació i fent èmfasi en les sinergies de la tríada formada per l'alimentació, la gastronomia i el turisme amb 14 salons monogràfics.

Es tracta de Intervin, Intercarn, Interlact, Multiproducte, Olivaria, Mundidulce, Expobebidas, Expoconser, Interpesca, Congelexpo, Alimentació Ecològica, Restaurama, el Pavelló de les Autonomies i l'Internacional, i amb ells queda representat el sector agroalimentari al complet.

La indústria de l'alimentació i les begudes a l'àmbit nacional va facturar el 2013 un total de 90.168 milions d'euros de la mà de 29.196 empreses, que utilitzen a 440.000 persones.

Les exportacions van arribar a 22.594 milions d'euros l'any passat, una xifra rècord i fet que suposa un repunt de l'1,5% respecte a l'any anterior, amb un paper clau de països com Japó, Alemanya i el Regne Unit.

MÉS DE 6.300 CONTACTES COMERCIALS

Es calcula que el certamen generarà un impacte econòmic de 170 milions d'euros comptant el període de muntatge del certamen i la despesa que faran els més de 140.000 visitants --el 28% internacionals-- que es preveuen i les 3.800 empreses participants, de les quals 162 són catalanes.

L'organització del certamen ha convidat 600 compradors d'Àsia, els Estats Units, Amèrica Llatina i Europa, un 50% més que en l'anterior edició, i els ha programat més de 6.300 reunions per facilitar contactes.

Alhora, la Federació Espanyola d'Indústries de l'Alimentació i Begudes (Fiab), el Ministeri d'Agricultura i l'Icex han convidat 130 importadors i distribuïdors més, i la Generalitat dóna suport a la promoció comercial de 162 empreses catalanes que estaran presents al congrés.

ALIMENTARIA EXPERIENCE, GRAN NOVETAT

Alimentaria 2014 reunirà més de 50 xefs estrelles Michelin, entre els quals figuren Joan Roca, Carme Ruscalleda, Juan Mari Arzak, Quique Dacosta, Pedro Subijana i Paco Pérez, i ho farà dins de la gran novetat d'aquesta XX edició: The Alimentaria Experience.

A més, aquesta edició estrena Còctel&Spirits, un espai de més de 1.000 metres quadrats inclòs dins del subsaló Intervin en què es desenvoluparan demostracions amb una dotzena de 'bartenders' de renom, com Christian Delpech, Pedro García Rascon, Joseph Trotta i Gegam Kazarian.

Repeteix Vinorum, un espai de tast que aquest any destapa els 50 vins de cellers espanyols més trencadors del moment a la venda al públic inferior als 10 euros i pensats per despertar l'interès dels joves i augmentar el consum d'aquesta producte a Espanya, que ha baixat un 4,6% des de l'any 2000 passant de 34,9 litres per persona i any als 19,9, segons dades de l'Organització Internacional de la Vinya i el Vi.

A més, Espanya: el país dels 100 formatges, reunirà els millors productes dels últims 20 anys al subsaló Interlact, i amb el títol Compendium es farà una repassada per la producció formatgera espanyola i es podran tastar alguns productes 'premium', com un manxec artesà i gran reserva que va rivalitzar amb més de 2.700 formatges en una competició per ser el millor del món el 2012.

Alimentaria reunirà en la seva clàssica Barra d'Olis (saló Olivaria) un centenar dels millors verges extra d'oliva del país, un 25% més respecte a l'edició anterior, procedents de Catalunya, Andalusia, Extremadura i Castella-la Manxa, entre d'altres llocs.

Alhora, Alimentaria Hub tornarà a ser un espai d'activitats en el qual se celebraran congressos i seminaris sobre innovació, marques, salut i benestar, i distribució, i acollirà 8.000 reunions entre expositors i compradors internacionals.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés