Publicat 02/04/2014 18:28

Barcelona s'erigeix com el Silicon Valley de l'alimentació amb Reimagine Food

J.Gallés, M.Robles, J.L.Bonet, J.Serra y E.Cuatrecasas
EUROPA PRESS

El projecte neix amb el suport d'empreses com Europastry, Natura Bissé, Cuatrecasas i Deloitte

L'HOSPITALET DE LLOBREGAT (BARCELONA), 2 abr. (EUROPA PRESS) -

Reimagine Food convertirà Barcelona en el Silicon Valley de l'alimentació i les tecnologies emergents, un centre mundial que aglutinarà innovació, emprenedors, marques d'alimentació i idees trencadores sobre la revolució que presenta el nou concepte 'food', cada vegada més transversal, i la interacció amb els aliments.

El projecte s'ha presentat aquest dimecres en el marc de la fira Alimentaria de la mà del president de Fira de Barcelona, Josep Lluís Bonet, que ha destacat que es tracta d'una iniciativa "totalment disruptiva", i d'empresaris que han donat el seu suport a aquesta idea, com el president del bufet Cuatrecasas Gonçalves Pereira, Emilio Cuatrecasas.

També hi han participat el president d'Europastry, Jordi Gallés; el vicepresident executiu de Relacions Institucionals de Natura Bissé i cofundador de Reimagine Food, Joaquín Serra, i l'altre cofundador del projecte, Màrius Robles.

Robles ha destacat que està canviant la manera com les persones s'alimenten, i s'ha referit a la revolució del concepte 'food', ja que durant els dos últims anys inversors de Silicon Valley han destinat més de 1.000 milions a 'start-ups' del sector de la transformació alimentària.

"La nova tendència per invertir en negocis és el concepte 'food', que fins i tot s'està introduint en la moda i la passarel·la de París", ha insistit Roures, que ha incidit que està canviant la forma que el consumidor té de comprar els productes.

ACCELERADORA I LABORATORI

Reimagine Food, que té la seu en Esadecreapolis, integrarà una acceleradora d'empreses de nova creació del sector de l'alimentació i les begudes que vulguin innovar, i per a això proporcionarà a 20 'start-ups' cada any formació, finançament i assessoria per impulsar-ne el desenvolupament.

També construirà un laboratori, que vol ser el primer centre experimental del món que fusioni alimentació i gastronomia amb tecnologies emergents com la realitat augmentada, el cloud computing i el 3D Food Printing; un espai en el qual també s'analitzarà com afecten les noves tecnologies a les tendències d'alimentació.

D'aquest laboratori en naixeran projectes per a la societat i la indústria alimentària, com mFood, que analitzarà com la tecnologia mòbil afectarà el consumidor, i BrainFood, la creació de components alimentaris que permetran millorar la creativitat i el rendiment de les persones, combinant-lo amb un seguiment a través d'intel·ligència predictiva.

Reimagine Food, que ja està formada per 49 de les millors 'start-ups' del món, obrirà el maig la primera convocatòria per integrar-se al projecte de l'acceleradora, i es preveu que es presentin a aquesta primera fase 400 'start-ups' de tot el món.

"Hem creat un ecosistema que cobreix tota la cadena de valor alimentària, des d'emprenedors a xefs", ha dit Robles, que ha afegit que Reimagine Food actuarà com un verdader paraigua d'iniciatives que vulguin repensar el món de l'alimentació.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés