Publicat 25/6/2020 20:18:17 +02:00CET

Fèlix Millet entra a la presó de Brians 2 per complir nou anys pel desfalc del Palau

L'expresident del Palau de la Música Félix Millet en el judici del cas Palau
POOL - Archivo

Ingressa a la presó gairebé 11 anys després del primer registre de la institució musical

BARCELONA, 25 juny (EUROPA PRESS) -

L'expresident del Palau de la Música Fèlix Millet ha ingressat la tarda d'aquest dijous a la presó Brians 2, a Sant Esteve Sesrovires (Barcelona), per complir la condemna pel seu paper en el desfalc de la institució musical entre 2000 i 2009, ha informat la Conselleria de Justícia de la Generalitat.

Millet ha entrat a la presó, de forma voluntària en l'últim dia en què podia fer-ho per complir la pena de 9 anys i 8 mesos de presó per quatre delictes diferents de malversació i apropiació indeguda, tràfic d'influències, blanqueig de capitals i delicte contra la Hisenda Pública.

L'Audiència va fixar aquest dijous 25 com a límit per a l'ingrés a la presó també per a l'ex-número 2 de Millet en l'època, Jordi Montull, i per a l'extresorer de CDC Daniel Osàcar --el primer va ingressar el dilluns i el segon la tarda d'aquest dijous--, després que el Tribunal Suprem (TS) confirmés la sentència del cas Palau, que ara és ferma, i que va condemnar a un total de 12 persones a penes d'entre vuit mesos i nou anys i vuit mesos de presó.

Els tres principals condemnats pel cas de desviament de fons del Palau estan condemnats per delictes com a malversació, apropiació indeguda, tràfic d'influències, falsificació en document mercantil i blanqueig de capitals.

La Secció 10 de l'Audiència de Barcelona va condemnar a l'expresident del Palau de la Música Fèlix Millet a 9 anys i vuit mesos de presó i a la seva mà dreta, Jordi Montull, a 7 anys i mig de presó pel saqueig de l'entitat musical, que va xifrar en 23 milions d'euros, unes penes confirmades pel Tribunal Suprem.

Després d'un judici de quatre mesos i mig, amb 16 acusats i una cinquantena de sessions, el tribunal va reconèixer la utilització del Palau de la Música entre 2000 i 2009 en un "entramat que permetia el cobrament de comissions il·legals a través d'obra pública", i considera provat que Fèlix Millet i Jordi Montull van cometre tràfic d'influències per obtenir guanys.

L'entramat engegat "va permetre la destinació il·legal de més de 23 milions, el desviament per a finalitats privades de quantitats milionàries, el pagament de comissions a CDC, el pagament de factures per serveis no prestats, la presentació de rebuts per pagaments no corresponents" i frau a Hisenda.

INGRÉS A PRESÓ MALGRAT DEMANAR L'INDULT

Millet i Osàcar han demanat l'indult, encara que l'Audiència de Barcelona els ha denegat suspendre l'ingrés a la presó fins que es tramiti la petició als dos, tal com ells reclamaven.

Precisament l'Audiència de Barcelona va emetre la desestimació de Millet el passat 17 de juny, en un acte on els magistrats relataven que la Fiscalia, l'Advocacia de l'Estat i la resta d'acusacions s'oposaven a la seva petició.

Consideren que les malalties que al·lega Millet i la seva edat "no són un impediment per al seu ingrés a la presó", i la mateixa Sala també va desestimar els recursos de súplica de Millet i d'Osàcar, que van demanar suspendre l'entrada a la presó per motius de salut.

En oposar-se a suspendre la presó fins a resoldre l'indult, la Fiscalia Anticorrupció va destacar la gravetat del cas en tractar-se d'un delicte greu comesa de forma continuada durant deu anys, per la qual cosa considera que "suposaria un absolut menyspreu als interessos generals i a l'erari públic" suspendre l'entrada a la presó.

Els que eren els principals responsables de la institució musical i l'extresorer de CDC entren a la presó per complir condemna quan falta un mes perquè es compleixin 11 anys del primer registre policial a la seu del Palau de la Música pel desviament de fons.

INGRÉS A la presó

Millet, en ingressar a la presó, ha estat sotmès pels funcionaris de presons a un primer control de temperatura, a un registre i s'ha confirmat la seva identitat.

Posteriorment, els professionals sanitaris l'han visitat i donant prevalença als criteris de salut, l'han ingressat en la infermeria de la presó, igual com van fer el dilluns amb Jordi Montull i aquest dijous amb Osàcar.

El reglament penitenciari fixa un màxim de cinc dies per acabar el procediment d'ingrés, i l'equip de tractament s'entrevistarà amb l'intern per decidir la inclusió en el grup que correspongui.

La junta de tractament té un termini de dos mesos per fer una proposta de classificació inicial, a partir de l'estudi del cas per un grup multidisciplinari, que després resoldrà el Servei de Classificació de la Secretaria de Mesures Penals, Reinserció i Atenció a la Víctima de la Conselleria.

Contador