Publicat 12/7/2019 23:31:18 +02:00CET

Feijóo acusa Puigdemont d'haver aprofundit la fractura de la societat: "Em sembla imperdonable"

El president de la Xunta de Galícia, Alberto Núñez Feijóo,
EUROPA PRESS

BARCELONA, 12 jul. (EUROPA PRESS) -

El president de la Xunta de Galícia, Alberto Núñez Feijóo, ha acusat l'expresident de la Generalitat, Carles Puigdemont, d'haver aprofundit en la fractura de la societat catalana: "Em sembla irresponsable".

Així ha respost en ser preguntat sobre si visitaria abans a Puigdemont a l'estranger o al líder d'ERC, Oriol Junqueras, a la presó, durant el sopar de gala anual que ha celebrat aquest divendres l'Associació d'Empresaris Gallecs de Catalunya (Aega-Cat).

"Imagini's vostè que jo prenc la decisió de proclamar la república de Galícia i posteriorment m'exilio. Per descomptat jo no m'exiliaria a Brussel·les, hi ha molts llocs molt més agradables per exiliar-se", ha contestat.

Feijóo ha dit que la primera responsabilitat d'un president d'un govern és complir les lleis i que si un no està d'acord amb elles no pot exercir com a tal, i ha dit que és difícil trobar una contradicció tan important en la història de qualsevol regió europea.

"Jo ho lamento profundament perquè crec que que l'expresident de la Generalitat li ha causat un problema a Catalunya, i els presidents autonòmics estem per intentar resoldre problemes, però per descomptat el que no tenim és cap legitimitat per crear problemes", ha resolt.