Publicat 25/8/2014 21:18:49 +02:00CET

Familiars, amics, escriptors i editors acomiaden Jaume Vallcorba en un funeral massiu

Funeral del editor Jaume Vallcorba
EUROPA PRESS

Monzó, Herralde, Vila-Matas, Villatoro, Mascarell, Ciurana i Guitart entre els assistents

BARCELONA, 25 ago. (EUROPA PRESS) -

Familiars i amics han acomiadat aquest dilluns per la tarda a l'editor de Quaderns Crema i Acantilado, Jaume Vallcorba, en un funeral massiu oficiat a la Basílica dels Sants Màrtirs Just i Pastor de Barcelona.

L'espai no ha pogut acollir tots els seus amics i col·legues, i l'església ha quedat abarrotada des de l'obertura de portes, minuts abans de començar el funeral.

Durant una hora i quart, la cerimònia religiosa ha comptat amb una gran part musical i amb la intervenció especial de la seva dona, pronunciant en italià un 'Visca la vida, l'alegria i la felicitat'.

També ha comptat amb l'afecte dels seus cercles pròxims, molts editors, escriptors i personalitats de la cultura, tot i que també molts anònims, una massa de gent a què els turistes i vianants han anat mirant amb sorpresa i interès.

Entre les cares conegudes, han donat l'últim adéu al fèretre de Vallcorba els editors Jorge Herralde, Elena Ramírez, Xavier Mallafré i Emili Rosales; els escriptors Quim Monzó, Enrique Vila-Matas, Rafel Nadal i Ignacio Martínez de Pisón; el poeta Francesc Parcerisas, i el pintor Frederic Amat.

També hi han estat l'escriptor i exdirector de l'Institut Ramon Llull (IRL) Vicenç Villatoro i el seu actual dirigent, el també escriptor Àlex Susanna; el sociòleg Salvador Giner, i la catedràtica de la UAB Victòria Camps, entre d'altres.

Com a representants polítics, hi han estat presents el conseller de Cultura de la Generalitat, Ferran Mascarell; l'exconseller Joan Guitart; el tinent d'alcalde de Cultura de Barcelona, Jaume Ciurana, i el líder de la CUP al Parlament, David Fernández.

MASCARELL: CERIMÒNIA EMOTIVA

En declaracions als mitjans, Mascarell ha considerat que la cerimònia ha estat "molt emotiva, espiritual i molt adequada a la seva pròpia personalitat", ja que en ella s'han cuidat tots els detalls, amb èmfasi en la música.

"Tots tenim a casa algun llibre editat per ell", ha dit el conseller, convençut que hi ha fragments de Vallcorba en cadascuna de les biblioteques personals catalanes.

En el recordatori repartit entre els assistents, en castellà i català, s'ha apostat per uns versos de 'La fonte', de Sant Joan de la Creu.

La incineració del cos tindrà lloc a les 9.15 hores d'aquest dimarts, mentre que el sepeli serà a les 16.00.