Publicat 20/5/2014 9:32:55 +02:00CET

Experts aprofundeixen des d'aquest dimarts a Barcelona en el paper de l'Església a les ciutats

BARCELONA, 20 maig (EUROPA PRESS) -

El Seminari Conciliar de Barcelona acull a partir d'aquest dimarts fins al dijous el I Congrés Internacional de Pastoral de les Grans Ciutats, en què una quinzena de ponents i experts internacionals aprofundiran en el paper de l'Església a les grans urbs i en els reptes en la nova evangelització.

La iniciativa, organitzada pel cardenal arquebisbe de Barcelona, Lluís Martínez-Sistach, té el suport del papa Francesc i tindrà una segona fase del 24 al 26 de novembre, quan cardenals de tot el món agafaran el relleu dels experts i reflexionaran sobre el seu paper a les grans ciutats.

Sitach inaugurarà el congrés a les 9.30 hores, en un acte on també assistiran l'alcalde de Barcelona, Xavier Trias; el secretari d'Universitats i Investigació, Antoni Castellà; el director d'Assumptes Religiosos, Enric Vendrell; l'arquebisbe de Tarragona, Jaume Pujol; el bisbe de la Seu d'Urgell i copríncep d'Andorra, Joan Enric Vives, i el bisbe de Sant Feliu de Llobregat, Agustí Cortés.

Després de l'acte d'inauguració, el sociòleg Manuel Castells oferirà la conferència 'Àngels i dimonis a la Gran Ciutat', i després, l'antropòleg Marc Augé reflexionarà sobre el 'Centre i les perifèries a la gran ciutat. Geografia humana i geografia urbana'.

La primera sessió s'acabarà amb la intervenció del sociòleg Javier Elzo, que protagonitzarà la conferència 'Formes de vinculació i formes de desvinculació a la gran ciutat'.

Dimecres, el debat se centrarà en l'encaix del cristianisme en el teixit metropolità a través dels ponents Angeli di Berardino, Benjamí Bravo i Luca Bressan.

L'últim dia d'aquesta primera fase del congrés, els experts Jean-Bosco Matand, Alphonse Borràs i Carlos M. Galli tractaran la manera de traslladar l'Evangeli a les grans ciutats; totes les ponències se celebraran el matí i estaran obertes al públic general, mentre que a la tarda hi haurà trobades entre els experts a porta tancada.

SEGONA FASE EL NOVEMBRE

Del 24 al 26 de novembre, cardenals, arquebisbes i bisbes de les grans ciutats del món agafaran el relleu dels experts i es reuniran a Barcelona per elaborar un document de reptes i conclusions que traslladaran al papa Francesc el 27 de novembre en una audiència que es farà al Vaticà.

De moment, han confirmat l'assistència a la trobada els cardenals de Tegucigalpa, Bogotà, Bombai, Budapest, Manila, Buenos Aires, Rio de Janeiro, Sao Paulo, Roma, Londres, Lisboa, el Quebec i Budapest.