Actualitzat 18/06/2014 14:15

Un estudi constata l'efectivitat dels programes escolars per reduir l'obesitat infantil

CERDANYOLA DEL VALLÈS (BARCELONA), 18 juny (EUROPA PRESS) -

Un estudi liderat per investigadors catalans ha constatat l'efectivitat de promoure programes a les escoles per conscienciar els nens i els pares de la importància de tenir uns bons hàbits alimentaris contra l'obesitat infantil.

L'estudi, publicat a la revista científica 'Trials', és el resultat d'un treball de 28 mesos que ha consistit a realitzar mesures antropomètriques a 1.222 nenes i nens de 24 escoles de Reus (Tarragona) i comparar els resultats amb 717 escolars més de 14 centres dels municipis tarragonins de Cambrils, Salou i Vila-seca, que no han rebut intervenció.

Les mesures realitzades als participants al començament i al final de l'estudi incloïen l'índex de massa corporal i enquestes d'hàbits alimentaris i d'estil de vida, que van omplir les famílies dels participants.

Els resultats del treball mostren que, en aquest temps, les activitats de la intervenció --classes pràctiques sobre hàbits saludables, objectius nutricionals i activitats per a les famílies-- van fer reduir la prevalença d'obesitat en els més petits.

En concret, en els nens es va observar un creixement de la prevalença entre el començament i el final de l'estudi del 2,03% en el grup que no havia rebut la intervenció i una reducció del 2,36% en el que sí que l'havia rebut.

Entre les nenes també es va trobar un decreixement de la prevalença d'obesitat més accentuat en el grup que va rebre la intervenció (-1,66%) i una reducció de l'1,03% en el grup que no la va rebre rebut.

ÍNDEX DE MASSA CORPORAL

També es van observar resultats prometedors pel que fa a l'índex de massa corporal i els estils de vida, especialment pel que fa a les hores d'activitat física, que van incrementar notablement.

Els resultats també mostren que el consum habitual de peix és un factor protector contra l'obesitat, mentre que menjar sovint a restaurants de menjar ràpid és un factor de risc que en facilita l'aparició.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés