Publicat 18/6/2020 21:31:59 +02:00CET

Un estudi apunta que un 60% dels joves descarta destinacions no sostenibles per viatjar

Control de seguretat de la T1 en l'Aeroport de Barcelona
EUROPA PRESS - Archivo

CERDANYOLA DEL VALLÈS (BARCELONA), 18 juny (EUROPA PRESS) -

Un estudi, elaborat per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) i IATI Assegurances, ha apuntat que gairebé un 60% dels joves descarta destinacions no sostenibles quan planifiquen un viatge.

Es tracta del primer informe anomenat 'Anuari de viatges: tendències del sector turístic. Joves, xarxes socials i noves formes de viatjar', un projecte conjunt del Màster de Periodisme de Viatges de la UAB i la companyia, i que és pioner a Espanya, basat en enquestes realitzades a estudiants de 15 universitats espanyoles, segons han informat en un comunicat conjunt.

Un 89,5% dels enquestats ha assegurat haver viatjat a l'estranger i el 75% ha reconegut dissenyar el seu propi itinerari, a més un 47% comparteix allotjament i un 23% cotxe, tenint com a raó principal, en més de la meitat dels casos, per estalviar.

Les seves preocupacions a l'hora d'anar a alguna destinació, tal com ha constatat aquest treball, són la seguretat (30,9%) i la salut (28,6%), per això, quan són estades duradores un 74% contracten una assegurança.

Una altra de les dades de l'informe ha estat que un 90% dels enquestats ha dit publicar contingut dels seus viatges a les xarxes socials --bàsicament Instagram-- i tres de cada quatre deixen d'usar un servei si té opinions negatives, ja que busquen informació en blogs, mitjans i comptes especialitzats, tenint en compte el medi ambient a l'hora de triar les empreses.

Així mateix, els joves han determinat que, si en el futur existissin desplaçaments a altres planetes, un 75% aniria a visitar-los.

L'anuari ha estat dirigit pel director del Departament de Periodisme i Ciències de la Comunicació de la UAB, Santiago Teixidor, i el CEO de IATI Segurs, Alfonso Calzado, a més ha comptat amb reflexions "dels màxims experts" en aquesta matèria com Lola Escudero, Paco Nadal i José Pablo García, entre d'altres.

Contador