Actualitzat 20/5/2014 16:28:13 +00:00 CET

Església Plural recull firmes perquè el substitut de Sistach no sigui aliè a la cultura catalana

Lluís Martínez Sistach
EUROPA PRESS

BARCELONA, 20 maig (EUROPA PRESS) -

El col·lectiu Església Plural ha iniciat aquest dimarts una recollida de firmes per adjuntar-les a una carta destinada al secretari d'Estat del Vaticà, Pietro Parolin, i al nunci del Vaticà a Espanya, Renzo Fratini, en què demanen que el substitut del cardenal arquebisbe de Barcelona, Lluís Martínez Sistach, "no sigui aliè a la cultura catalana".

El col·lectiu ha advertit en un comunicat que una persona que no mantingui el perfil de Sistach "podria comportar que el recel, el desencant i la desconfiança, quan no el rebuig, s'instal·lessin un altre cop en el cor de molts fidels".

També ha afirmat que "l'Estat espanyol ha mantingut una clara voluntat d'assimilar la cultura catalana a la majoritària a Espanya de matriu castellana", i ha demanat que el successor de Sistach sintonitzi amb la tradició eclesial de Catalunya i parli català.

"Ni el cardenal Antonio Cañizares --un dels quals s'ha estudiat com a successor-- ni cap altre prelat d'un perfil semblant poden ser els candidats cridats a ocupar la seu de Barcelona, ni cap altra a Catalunya", ha afirmat Església Plural, que també enviarà la carta al propi Cañizares i al cardenal responsable de la Congregació per als bisbes, Marc Ouellet.

Per al col·lectiu, és important que el successor de Sistach "sigui capaç d'acollir tots els anhels que en aquest moment són tan vius a la societat catalana", i ha assegurat que el nomenament de bisbes aliens a la cultura catalana és una actuació que l'Estat intenta en cada relleu episcopal.