Publicat 24/10/2019 12:13:37 +02:00CET

ERC vol convertir el ple de Barcelona d'aquest divendres en una "resposta" a la sentència

La regidora d'ERC Elisenda Alamany
ERC

BARCELONA, 24 oct. (EUROPA PRESS) -

La portaveu d'ERC a l'Ajuntament de Barcelona, Elisenda Alamany, ha explicat aquest dijous que el seu partit enfocarà el ple ordinari d'aquest divendres al consistori com a "resposta" a la sentència de l'1-O, perquè l'alcaldessa Ada Colau va decidir no celebrar un ple extraordinari per debatre aquesta qüestió.

"Enfoquem el ple ordinari com a resposta a la sentència que ha indignat la ciutadania de Barcelona. Continuem pensant que la capital de Barcelona porta en el seu ADN la defensa de la democràcia i la llibertat", ha expressat en roda de premsa.

Per a Alamany, el Govern municipal no ha estat a l'altura, i ha criticat que 814 municipis, segons ella, hagin donat resposta a la "sentència de la vergonya" i que a Barcelona no s'hagi celebrat el ple extraordinari sobre la sentència del Tribunal Suprem.

És per això que la regidora republicana ha anunciat que totes les propostes aniran en aquesta línia: demanar un posicionament clar i nítid per a l'alliberament dels polítics empresonats, i que Colau assumeixi un rol de lideratge i contacti amb interlocutors europeus i d'arreu del món per donar-los a conèixer "la involució de drets i llibertats que pateix Catalunya".

Així mateix, ha emplaçat l'alcaldessa a convocar una taula que exigeixi un diàleg entre institucions: "Barcelona hauria de tenir un rol clau en aquesta difusió i en aquesta cerca d'aliances a tot Europa i al món".

ORDENANCES FISCALS

Preguntada pel vot d'ERC en les ordenances fiscals, Alamany ha assegurat que ho estan concretant però que la seva responsabilitat és treballar perquè hi hagi uns bons pressupostos per a Barcelona: "Votarem amb sentit de responsabilitat i en termes constructius".

"Hem estat un dels partits més insistents en la necessitat de tenir un pressupost perquè la ciutadania el mereix, perquè Barcelona es mereix estabilitat i tenir un horitzó garantit", ha assenyalat.