Publicat 2/9/2020 18:05:05 +02:00CET

ERC demana a Colau que renunciï a la recaptació de la taxa de residus anterior al juliol

El regidor de l'ERC, Jordi Corones Martorell, durant un ple del Consell Municipal de l'Ajuntament de Barcelona dedicat a l'ús del superàvit de 2019 per a la crisi del COVID-19, a Barcelona, Catalunya (Espanya), a 24 de juliol de 2020.
Marc Brugat - Europa Press - Archivo

BARCELONA, 2 set. (EUROPA PRESS) -

El grup d'ERC a l'Ajuntament de Barcelona ha demanat al Govern d'Ada Colau que renunciï a la recaptació de la nova taxa de residus municipal anterior al mes de juliol, i que es cobra en el rebut de l'aigua, després dels increments en les factures.

En un comunicat aquest dimecres, ha proposat que l'Ajuntament no iniciï la recaptació de la taxa i que ho faci a partir de la propera factura, amb l'objectiu que no se sumi als increments que ha causat la regularització de les lectures estimades durant l'estat d'alarma.

Els republicans han sol·licitat retornar l'import que ja s'ha cobrat de la taxa municipal de residus a través d'una bonificació en la propera factura, i també insta Aigües de Barcelona a "retornar o rectificar" els imports indeguts, segons ERC.

"La ciutadania no pot carregar encara més amb el pes d'una crisi que ja està tenint uns efectes duríssims i que tot indica que anirà a més", ha expressat el portaveu d'ERC a Barcelona, Jordi Coronas.

Així, el portaveu ha demanat a l'àrea metropolitana de Barcelona (AMB) que exerceixi d'autoritat reguladora per exigir la devolució dels imports que s'han cobrat de més a la ciutadania, i ha anunciat que el seu grup portarà aquesta qüestió a la propera Comissió d'Economia i Hisenda.

Contador