Publicat 18/11/2019 12:14:58 +01:00CET

ERC demana que Barcelona es personi en casos de "violència policial" durant els aldarulls

El regidor d'ERC, Jordi Coronas
EUROPA PRESS

Sol·licitarà crear un servei d'atenció permanent a víctimes "d'abusos policials"

BARCELONA, 18 nov. (EUROPA PRESS) -

El regidor d'ERC a Barcelona Jordi Coronas ha demanat que l'Ajuntament es personi com a acusació particular en els casos de "violència policial més rellevants" durant els aldarulls a la ciutat després de la sentència pel judici de l'1-O.

En una roda de premsa aquest dilluns, els republicans han instat el Govern municipal a "elaborar informes de totes aquelles actuacions policials que comporten una vulneració de drets humans".

Entre les actuacions que demana revisar, hi ha "càrregues policials amb ciutadania agredida i detencions irregulars", i creu que si l'Ajuntament es persona aconseguiran sentències favorables per evitar-les en un futur.

En aquest sentit, ERC presentarà una proposició en la comissió de Presidència d'aquest dimecres en què també sol·licitarà crear un servei permanent d'atenció a les persones víctimes d'agressions policials.

Han reclamat que aquest servei es vinculi a l'Oficina per a la No Discriminació (OND), amb atenció presencial, telemàtica i telefònica, i també vol que el Govern municipal manifesti públicament el seu rebuig a aquestes actuacions.

PREFACTURA SUPERIOR

També presentaran una proposició a la Comissió de Drets Socials per demanar el trasllat i "reconversió" de la Prefactura Superior de Policia de Barcelona en un centre memorial i documental de la repressió franquista a Catalunya.

Preguntat sobre la posició d'ERC davant la petició de Cs i el PP de desallotjar l'acampada de la plaça Universitat, Coronas ha admès que és una qüestió "compromesa", tot i que ha dit que ells estan en contra d'aquest desallotjament.