ERC afirma que "no s'oposarà" a la ZBE de Barcelona i en facilitarà l'aprovació

Publicat 10/12/2019 10:59:26CET
El regidor d'ERC Max Zañartu
EUROPA PRESS

BARCELONA, 10 des. (EUROPA PRESS) -

El regidor d'ERC a Barcelona Max Zañartu ha afirmat aquest dimarts que el seu grup municipal "no s'oposarà" a l'aprovació de l'ordenança que regula la Zona de Baixes Emissions (ZBE), encara que no ha aclarit si votaran a favor o s'abstindran, cosa que permetrà que prosperi.

En una atenció als mitjans, Zañartu ha celebrat que s'han acceptat "la majoria" d'al·legacions que han presentat els republicans, com l'augment de punts de control de qualitat de l'aire a la ciutat.

"També s'ha acceptat el caràcter finalista de les multes, que es recaptaran per a un fons d'emergència climàtica", i ha afegit que s'ha acceptat l'exempció a famílies vulnerables que necessitin el seu vehicle per a desplaçaments de caràcter professional.

En aquest sentit, ha negociat amb el Govern municipal una moratòria d'un any per als vehicles tipus M1 i L --cotxes, motocicletes i ciclomotors-- d'unitats familiars que acreditin uns ingressos de menys de 600 euros mensuals.

No obstant això, Zañartu ha dit que la ZBE és "clarament insuficient", i ha defensat incrementar les restriccions de manera gradual, alhora que es millora el servei de transport públic.