Publicat 3/9/2019 14:23:30 +02:00CET

ERC acusa el Govern de Colau d'impulsar operacions de seguretat més mediàtiques que efectives

Jordi Corones i Elisenda Alamany en roda de premsa
EUROPA PRESS

BARCELONA, 3 set. (EUROPA PRESS) -

El portaveu d'ERC a l'Ajuntament de Barcelona, Jordi Coronas, ha acusat aquest dimarts el Govern d'Ada Colau de promoure operatius mediàtics en l'àmbit de la seguretat que creu que no ajuden a solucionar el problema: "Què estem buscant? La solució o intervencions mediàtiques perquè sembli que estem buscant solucions?"

Ho ha dit en roda de premsa amb la regidora Elisenda Alamany sobre l'operatiu contra carteristes de la setmana passada, i també n'ha criticat altres contra el top manta: "Un dispositiu de 100 agents per impedir que els manters estirin la manta pot ser molt mediàtic però, ha resolt el problema? És evident que no".

Ha criticat que Colau respongués a la situació amb un vídeo a les xarxes socials: "Si l'alcaldessa viu en una altra ciutat, o en una altra realitat, o ha estat de vacances i creu que la solució a la seguretat és un vídeo de vuit minuts i fins i tot desautoritzar el tinent d'alcalde que porta aquest assumpte, crec que no ha entès la situació o no la vol entendre".

Ha qualificat l'actitud de Colau davant d'aquest àmbit de "absolutament irresponsable", i ha dit que el seu Govern municipal es va presentar com un executiu fort però està demostrant que és més feble, perquè manté dues posicions diferenciades en aquest assumpte, segons Coronas, que veu un discurs diferenciat entre Colau i el tinent d'alcalde de Seguretat, Albert Batlle, que els preocupa.

"No sabem si hi ha un o dos governs a la ciutat de Barcelona", ha assegurat el regidor, que opina que posar etiquetes a la situació és un debat estèril, ha dit en ser preguntat si creu o no que existeix una crisi de seguretat, com va dir Batlle.

Alamany ha sostingut que els comuns i el PSC tenen agendes i prioritats diferents: "És un govern amb dues forces que viuen l'una d'esquena a l'altra" i que repeteix febleses del passat mandat de Colau: no convertir les bones intencions en solucions, i aïllar-se de l'oposició i de la resta d'institucions, segons ella.

SEGURETAT DES DE L'ESQUERRA

Coronas ha destacat la importància de combatre la inseguretat des de l'esquerra: "Si des de l'esquerra no som capaços d'afrontar el problema de la seguretat, el que fem és fomentar l'extrema dreta" i discursos xenòfobs, per la qual cosa ha demanat no deixar aquest discurs en mans de la dreta.

Ha assegurat que ERC està disposada a liderar aquest discurs des de l'esquerra i que, "com a primera força política i guanyadora de les eleccions", plantejarà solucions, que creu que han d'incloure un reforç policial però no només això, perquè no es resoldran els problemes de seguretat únicament amb més policia, ha avisat.

Coronas ha criticat que el Govern municipal vol dificultar que l'oposició desenvolupi la seva feina --també ERC, com a força més votada en les municipals--, i ha assegurat que li ha denegat utilitzar un espai de l'Ajuntament per a una trobada amb la premsa que va utilitzar sense problema fa uns mesos.