Actualitzat 07/12/2007 13:41

Entitats catòliques i de família acusen la Generalitat d'estar "subordinada al lobby gai" i demanen cessar Capdevila

BARCELONA, 7 de desembre (EUROPA PRESS)

Unes 400 entitats catòliques i de família han acusat avui la Generalitat d'estar "subordinada al lobby gai en moltes de les seves actuacions", i han demanat el cessament de la consellera d'Acció Social i Ciutadania, Carme Capdevila, en considerar-la "responsable directa dels continus despropòsits del Govern català en aquest camp".

Aquestes entitats també han exigit que el Govern català surti de la International Lesbian & Gai Association (ILGA), en què va ingressar el 24 d'octubre, perquè segons la seva opinió aquest fet demostra "la ratificació d'una política persistent dirigida a promoure una homosocietat".

Algunes de les institucions que han fet l'acusació són l'Institut de Política Familiar, el Fòrum Català de la Família, el Grup d'Entitats Catalanes de la Família, el Pacte per la Vida i la Dignitat, e-cristians, Acció Familiar, la Federació de Cristians de Catalunya, Metges Cristians, Professionals per l'Ètica i Pro-Vida de Barcelona.

Les organitzacions han presentat avui un manifest en el qual asseguren que la Generalitat ha d'abandonar la ILGA perquè "no pot formar part d'una associació de dret privat en què és l'únic membre governamental, desnaturalitzant d'aquesta manera el seu caràcter oficial de Govern de Catalunya".

"La Generalitat no pot formar part d'una organització que la seva finalitat és l'activisme homosexual", han clamat en el seu manifest les organitzacions familiars, que han expressat el seu respecte per les persones homosexuals, però han afegit que l'actuació del Govern català no va dirigida a "defensar els drets de les persones homosexuals" sinó que està "faltant de manera absoluta al principi de neutralitat ideològica".

"Una cosa és respectar les persones i una altra promoure l'homosexualitat com s'està fent de manera descarada", han afirmat, i han puntualitzat que la Generalitat "està privilegiant uns grups minoritaris en perjudici de la majoria".

Per a totes aquestes entitats que han signat aquest manifest, la inclusió de la Generalitat en la ILGA és "la culminació d'una política pro activisme gai" a la qual han precedit altres actuacions del Govern català, com la creació el 2005 del 'Programa per al col·lectiu de gais, lesbianes i transsexuals', la presentació el 2006 del Pla contra la Discriminació d'Homosexuals i Transsexuals i la creació, el 2007, de la figura del fiscal coordinador contra l'homofòbia.

Davant de la possibilitat que la Generalitat persisteixi a mantenir la seva presència en la ILGA, les 400 entitats familiars, socials i culturals han demanat que el Govern català ingressi en organitzacions privades de tota mena --des de sanitàries fins a de temps lliure-- per mantenir així "l'esperit de neutralitat".