Publicat 19/5/2019 18:00:06 +02:00CET

Empleats del Metro fan vaga aquest dilluns en una nova jornada contra la gestió de l'amiant

Treballadors del Metre de Barcelona tornen a fer aturs el dilluns per la gestió de l'amiant
TMB - Archivo

BARCELONA, 19 maig (EUROPA PRESS) -

Treballadors del Metro de Barcelona tornaran a fer vaga aquest dilluns per protestar contra la gestió de l'amiant a la xarxa que està fent Transports Metropolitans de Barcelona (TMB), en una nova jornada amb aturs a la qual se sumarà també la prevista per al divendres.

El servei funcionarà al 40% entre les 7.00 i les 9.00 hores --amb intervals d'entre sis i deu minuts en les línies convencionals i d'entre 14 i 27 en les automàtiques-- i també entre les 16.00 i les 18.00 hores --passaran cada entre vuit i 13 minuts en les convencionals i de 14 a 27 en les automàtiques--.

Fora d'aquestes franges el servei funcionarà amb normalitat fins a l'últim atur, que serà entre les 21.35 i les 23.35 hores, quan els intervals de pas seran de fins a 62 minuts en les línies convencionals i de 55 en les automàtiques, per la qual cosa els trens circularan segons un horari que es podrà consultar a la web de TMB.

TMB va sostenir el divendres que el servei es veurà afectat de forma considerable i que "no podrà garantir el dret a la mobilitat de la ciutadania" durant els aturs, en els quals creu que l'oferta serà insuficient, seguint els serveis mínims fixats per la Generalitat.

Per aquest motiu, l'empresa recomana evitar utilitzar el suburbà durant els aturs i cercar mitjans alternatius per desplaçar-se, i recorda que des de gener ja hi ha hagut set vagues parcials de Metro.