Publicat 17/5/2019 11:58:49 +02:00CET

Els treballadors del Metro de Barcelona tornaran a fer aturades el proper dilluns per la gestió de l'amiant

AMP.- La vaga de Metre obliga a regular els accessos a diverses estacions
TMB - Archivo

BARCELONA, 17 maig (EUROPA PRESS) -

Els treballadors del Metro de Barcelona tornaran a fer aturades el dilluns 20 de maig per protestar contra la gestió de la presència d'amiant en la xarxa que està fent Transports Metropolitans de Barcelona (TMB).

En un comunicat aquest divendres, TMB ha advertit que el servei de metro es veurà afectat considerablement "i no podrà garantir el dret a la mobilitat ciutadana" durant les franges entre les 7.00 i les 9.00 hores, de les 16.00 a les 18.00 i de les 21.35 a les 23.35.

Funcionarà al 40% entre les 7.00 i les 9.00 hores i també entre les 16.00 i les 18.00, i al 20% entre les 21.35 i les 23.35.

TMB recomana evitar el Metro durant els horaris de les aturades o optar per mitjans alternatius a l'hora de desplaçar-se, lamenta "els perjudicis" que la convocatòria pugui ocasionar a la ciutadania i recorda que des del gener ja hi ha hagut set vagues parcials del metro, i que n'hi haurà una altra jornada el 24 de maig.

TMB HO CONSIDERA INNECESSARI

Per a la companyia, les aturades són "innecessàries" perquè l'empresa ha contestat a la crisi de manera diligent i responsable, apunten.

En referència a un informe de la Inspecció que es va emetre el 6 de maig, apunten que TMB no té l'obligació de netejar la roba de treball del personal de manteniment del Metro, ni de lliurar als sindicats els noms i patologies concretes relacionades amb l'amiant que tinguin els treballadors als quals se'ls ha fet reconeixement mèdic.

Han recordat que estan duent a terme un pla d'acció per eliminar i neutralitzar l'amiant a partir d'inventaris, anàlisis, revisant l'estat de salut dels treballadors i retirant el material.

"La direcció de TMB continua oberta al diàleg amb els representants sindicals i es reafirma en el seu compromís de gestionar la problemàtica de l'amiant amb el màxim rigor i transparència", amb l'objectiu, diuen, de garantir per sobre de tot la seguretat i salut dels treballadors i usuaris del Metro.