Publicat 19/7/2019 12:58:28 +02:00CET

Els sindicats de Mossos creuen que destinar 320 agents més a Barcelona perjudicarà altres municipis

Sindicats de Mossos es concentren enfront de l'Ajuntament de Barcelona per la Junta Local de Seguretat
EUROPA PRESS

BARCELONA, 19 jul. (EUROPA PRSS) -

La portaveu del sindicat de Mossos d'Esquadra SAP-Fepol, Imma Viudes, ha assegurat que la proposta del conseller d'Interior de la Generalitat, Miquel Buch, de destinar 320 agents més de la policia catalana a Barcelona per combatre la inseguretat perjudicarà altres poblacions com ara Pineda, Sitges, Mataró i Vilanova i la Geltrú (Barcelona).

En declaracions a la premsa abans de l'inici de la Junta Local de Seguretat, que se celebra aquest divendres a l'Ajuntament de Barcelona, Viudes ha explicat que els sindicats de Mossos Sap-Fepol, Seime Fepol i Sicme, i les associacions Apme-mosS.O.S i UME han entregat una carta conjunta a Buch a la seva arribada a la reunió.

En l'escrit, al qual ha tingut accés Europa Press, han dit que la sensació de creixent inseguretat a Barcelona es deu a la falta d'inversió i a la falta d'efectius "endèmica", que xifren en uns 2.000 agents, i també han demanat definir un model policial clar per a la capital catalana.

El secretari d'organització de Csif, Eugenio Zambrano, que també ha assistit a la concentració sindical a la plaça Sant Jaume, també ha criticat que l'anunci de Buch de destinar més agents a Barcelona suposa deixar altres localitats veïnes amb menys efectius.

En aquest sentit, els sindicats han reclamat mesures urgents que vagin més enllà de les convocatòries d'accés als cossos policials, com ara l'aprovació de borses d'hores estructurals per a totes les unitats policials que pateixen una falta d'efectius.