Publicat 13/11/2019 18:48:57 +01:00CET

Els pressupostos de Colau superen el primer tràmit gràcies a l'abstenció d'ERC

L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau.
PAU VENTEO - EUROPA PRESS

La republicans subratllen que l'abstenció no vol dir que donen suport en el tràmit definitiu

BARCELONA, 13 nov. (EUROPA PRESS) -

La comissió extraordinària d'Economia i Hisenda d'aquest dimecres ha aprovat inicialment la proposta de pressupostos del Govern municipal d'Ada Colau per l'any 2020 amb els vots a favor de BComú i PSC, l'abstenció d'ERC, i els vots en contra de JxCat, Cs, PP i BCN Canvi.

El regidor de Pressupost, Jordi Martí, ha dit que vol negociar "fins al darrer moment" per aprovar aquests pressupostos, i ha admès que les converses del Govern se centren en ERC i JxCat, tot i que també creu que la seva proposta s'acosta a allò que expressen els republicans.

Ernest Maragall (ERC) ha lamentat la "manca d'ambició" del pressupost, i diu que l'abstenció no vol dir que doni suport al tràmit definitiu, i Elsa Artadi (JxCat) ha criticat que s'hagi convocat aquesta votació amb només 48 hores d'antelació, tot i que diu que continuaran treballant en els comptes.

Martí ha detallat que es preveu un increment dels ingressos del 9,2%, i que la despesa també planteja un augment de 250,8 milions, un 9,5% més que en els comptes del 2019, que són fruit de la pròrroga pressupostària, i ha coincidit amb tots els partits en què els comptes han de preveure un entorn macroeconòmic "incert".

També ha destacat que la proposta s'encamina al compliment dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de l'Agenda 2030 i l'impuls a l'activitat econòmica i l'ocupació de qualitat, a més d'augmentar la resposta en seguretat i convivència.

MARAGALL I ARTADI

Maragall ha dit que veu insuficient la proposta inicial del Govern municipal per la seva manca d'ambició progressista i transformadora, que queda lluny de la valentia, i ha insistit a no confondre la seva abstenció amb un 'sí': "Hi ha la mateixa distància entre l'abstenció i el 'sí' que entre l'abstenció i el 'no', i no dubtarem a recórrer-la".

Artadi també ha demanat uns pressupostos més ambiciosos i expansius que incloguin polítiques més disruptives i ha dit que l'Ajuntament és poc exigent amb el Govern central, i finalment ha augurat que els comptes no prosperaran: "Sumar ingressos que no sabem si tindrem em sembla de poc rigor".

CS, PP I BCN CANVI

Luz Guilarte (Cs) ha retret al Govern municipal la seva "pèssima capacitat per a la gestió econòmica i manca de rigor i transparència", i ha dit que sustenten els pressupostos amb un augment desmesurat d'impostos i en uns ingressos que depenen d'altres administracions públiques i de l'augment del deute, segons ella.

El president del PP a Barcelona, Josep Bou, ha demanat que no s'apugin els impostos i que es rebaixi la despesa "supèrflua i innecessària" per fer front a la recessió econòmica que es preveu, mentre que la regidora de BCN Canvi Eva Parera ha lamentat no haver pogut treballar el document en les condicions i el temps necessari.