Actualitzat 26/01/2016 11:01 CET

Els nens passen cinc hores al dia davant d'una pantalla i Youtube és l'estrella a Internet

Niños menores utilizando Internet ordenador redes sociales
DANBA

MADRID, 26 Gen. (Portaltic) -

Els nens passen ja més temps a Internet que mirant la televisió per primera vegada en la història, segons un recent estudi. Més alarmant encara és que la combinació entre la televisió tradicional i Internet ha multiplicat per més de dos el temps (5,1 hores de mitjana) que els nens passen diàriament davant d'una pantalla en un període de 15 anys. Tot i que l'anàlisi prové del Regne Unit, resulta un interessant indicador de com està evolucionant el consum d'entreteniment i informació per part de la societat.

   Segons un estudi elaborat per la companyia d'investigació Childwise (amb 2.000 participants), els nens d'entre 5 i 15 anys del Regne Unit passen ja tres hores al dia utilitzant Internet, en comparació amb les 2,1 hores diàries que passen davant del televisor.

   Tot i que l'estudi no és gaire precís respecte al seu ús, sí que destaca que YouTube és el servei més utilitzat i que gairebé la totalitat dels nens l'utilitza un mínim d'una vegada durant les seves sessions. En aquest sentit, destaca que s'ha convertit en "l'escenario central de la vida dels nens".

   I què és el que més miren els nens a YouTube? Sobretot, vídeos musicals (un 58%), seguits de "continguts divertits" (un 50%) i vídeos relacionats amb videojocs, blogs, programes de televisió i vídeos sobre "com fer coses" (un terç dels participants en tots els casos).

INTERNET ESTÀ CANVIANT EL COMPORTAMENT

   Més enllà d'això, Childwise no distingeix els diferents serveis que utilitzen els més petits durant les seves sessions en línia, per la qual cosa no precisa si l'ús majoritari d'Internet és semblant al que fan de la televisió però en línia (YouTube, Netflix, etc.) o si també juguen o llegeixen per Internet. En aquest sentit, l'estudi se centra en com els nens estan integrant Internet a les seves vides, que guanya terreny a la televisió.

   Tot i això, més que substituir la televisió, el que està ocorrent és que Internet está afegint temps davant de la pantalla als nens de manera espectacular. El temps davant de l'anomenada 'caixa tonta' no ha canviat gaire des de l'any 2000, quan els nens passaven 2,3 hores al dia (davant de les 2,1 actuals), quan a penes hi havia penetració d'Internet. Tot i això, en tan sols un any, el consum d'Internet ha crescut ni més ni menys que un 50%, de dues hores al dia a les tres actuals.

   És a dir, en qüestió de 15 anys, els nens han passat de passar 2,3 hores al dia davant de la televisió a 5,1 hores davant d'una pantalla, amb la combinació entre Internet i la televisió tradicional.

   En aquest sentit, el director d'investigació de Childwise, Simon Leggett, descriu aquest canvi com un "punt d'inflexió en el comportament", provocat per la "difuminació del contingut televisiu" entre dispositius. Segons explica, "el visionat de la televisió ha estat redefinit". "Els nens ara escullen el contingut. Segueixen trobant programes de televisió tradicional que els atrapen, però cada vegada més els veuen més en línia sota demanda."

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2021 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés