Actualitzat 14/6/2019 18:02:51 +00:00 CET

Els inscrits de BComú voten pactar amb el PSC perquè Colau sigui alcaldessa, amb el 71% dels suports

EUROPA PRESS

Colau celebra que les seves bases avalin la seva postura i anirà a la investidura "amb més força"

BARCELONA, 14 (EUROPA PRESS)

Els inscrits a BComú s'han decantat aquest divendres perquè l'alcaldessa en funcions i candidata de la formació, Ada Colau, continuï sent alcaldessa i pacti amb el PSC, opció que han elegit el 71% dels 4.042 participants en la consulta, han explicat en roda de premsa els dirigents dels comuns juntament amb Colau.

Han decidit que Colau pacti amb el PSC i que continuï sent alcaldessa --la qual cosa requerirà almenys tres vots de BCN Canvi-Cs, liderat per Manuel Valls--, en comptes d'un executiu amb ERC i amb el republicà Ernest Maragall d'alcalde.

L'opció guanyadora és la que havia defensat obertament la direcció de BComú i la mateixa Colau, que serà previsiblement investida alcaldessa un altre cop aquest dissabte malgrat que Maragall va ser el més votat, encara que empatant en regidors.

L'alcaldessa en funcions ha ressaltat que el resultat avala l'aposta de la direcció per presentar la candidatura de Colau a la investidura: "Més del 70% dels vots han anat a aquesta opció. I amb aquest mandat anem demà a la investidura".

Colau ha recordat que cap de les opcions era la que BComú volia, perquè apostava per un govern amb els tres partits, "però els vetos creuats entre ERC i PSC encara a Barcelona fan impossible el tripartit, encara que sí és possible a altres municipis catalans".

Ha recalcat que el resultat els avala per presentar candidatura, i ho faran "amb més força, perquè ja no és una decisió d'un òrgan directiu, sinó de milers de persones", i ha assegurat que estendran la mà a ERC durant el mandat, perquè han d'entendre's a la ciutat i més enllà, ha dit.

Quan ha estat preguntada per si confia en els vots de Valls per ser investida, ha replicat: "Jo no puc confiar en cap incertesa. Vivim temps molt incerts. Aquesta investidura ha estat de les més obertes i incertes de la història municipal de la ciutat".

Colau, que no preveu donar un discurs a la plaça Sant Jaume després de ser investida, ha dit que sí la creuarà per saludar al president del Govern, Quim Torra, al costat de la resta de la corporació, com és tradició.

DECISIÓ PRESA

Preguntada per si valoraria partir-se l'Alcaldia amb Maragall, ha assegurat que el republicà no li ha fet aquesta proposta i que la seva intenció no era plantejar aquesta opció sinó tractar d'incidir en la consulta interna de BComú quan encara estava oberta, i amb la qual els inscrits ja han pres una decisió.

I quan se li ha preguntat per si signarà decrets de nomenaments després del ple, ha assenyalat que seran "de mínims i de continuïtat per garantir el funcionament" del consistori, però que no preveu cap excepcional.