Publicat 26/05/2014 12:59

Els fàrmacs orals redueixen en un 30% l'aparició de brots en els malalts d'esclerosi múltiple

Hospital de Bellvitge
EUROPA PRESS

L'HOSPITALET DE LLOBREGAT (BARCELONA), 26 maig (EUROPA PRESS) -

L'ús de fàrmacs orals redueix entre un 30 i un 50% la freqüència de brots en els pacients que pateixen esclerosi múltiple, que és la malaltia neurològica crònica més freqüent en adults joves a Europa.

Amb motiu del Dia Mundial de l'Esclerosi Múltiple, que se celebra el 28 de maig, l'Hospital de Bellvitge de L'Hospitalet de Llobregat ha informat que actualment hi ha 7.000 persones que pateixen esclerosi múltiple a Catalunya.

L'esclerosi múltiple és un trastorn generat per l'atac defensiu de l'organisme contra els propis teixits i representa la segona causa d'incapacitat, després dels accidents de trànsit, en adults joves a Europa.

Segons l'Hospital de Bellvitge, una de les innovacions a l'abordatge de l'esclerosi múltiple és la introducció de fàrmacs orals, que suposen una millora en la qualitat de vida dels pacients ja que estalvien les molèsties ocasionades pels fàrmacs autoinjectables.

Aquests fàrmacs ja han rebut l'aprovació de l'Agència Europea del Medicament i s'espera que puguin estar disponibles a Espanya d'aquí a uns mesos.

El cap de la Unitat d'Esclerosi Múltiple de l'Hospital de Bellvitge, Sergio Martínez, ha explicat que "el 'dimetilfumanat' i la 'teriflunomida' han mostrat una reducció de la freqüència de brots entre un 30% i un 50%, el que indica que seran una molt bona alternativa als actuals fàrmacs prescrits com a tractament inicial".

L'Hospital de Bellvitge lidera l'únic servei en xarxa d'esclerosi múltiple d'Espanya conjuntament amb l'Hospital de Viladecans, l'Hospital Joan XXIII de Tarragona i el Consorci Sanitari del Garraf.

Segons Martínez, el treball coordinat entre aquests centres ha aconseguit que "dels més de 1.000 pacients que es tracten, la meitat no tinguin cap discapacitat permanent i que gairebé un 40% dels restants tingui discapacitat mínima, és a dir, que puguin ser autònoms".




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés