Els catalans puntuen amb un 6,03 els seus governs municipals, segons una enquesta de l'ACM

AMP.-Els catalans puntuen amb un 6,03 als seus governs municipals, segons una en
ACM
Publicat 10/4/2019 16:22:09CET

BARCELONA, 10 Abr. (EUROPA PRESS) -

Els catalans puntuen amb un 6,03 la feina del seu govern municipal, una nota que és molt més alta quan es tracta de veïns de municipis menors de 10.000 habitants, segons les conclusions de l'Observatori de Política Municipal, una enquesta de l'Associació Catalana de Municipis i Comarques (ACM).

En un comunicat aquest dimecres, el president de l'ACM, David Saldoni, ha dit que l'estudi mostra que hi ha molta confiança en la feina que fan els ajuntaments i que es valora bé la figura de l'alcalde o alcaldessa: "La gent confia en la gestió i el bon govern que s'ha fet als ajuntaments els darrers anys".

Un 53,5% afirma confiar molt o bastant en el seu ajuntament, gairebé vuit punts més que la percepció que es tenia al setembre del 2017, i els veïns de pobles de fins a 500 habitants són els que més confien en el seu consistori, i també destaca la percepció en els municipis d'entre 50.000 i 100.000 habitants (68,1%).

El 51,7% assegura tenir molta o bastanta confiança en l'alcalde, i els principals criteris per a una bona valoració es basen que governi bé i resolgui els problemes (56,4%), sigui accessible i proper (27%) o se'l conegui personalment (22,3%), mentre que la principal valoració negativa és per no notar millores (32,85%).

Les principals demandes de la ciutadania han estat la millora dels serveis públics i la seguretat ciutadana, especialment aquesta última, que és la preocupació que més ha crescut, un 7% des del 2017, i que suposa la tercera mesura més demandada pel 17,2% dels enquestats.

El president de l'ACM, David Saldoni ha declarat que "hi ha problemes evidents de sensació especialment, però també de realitat de seguretat ciutadana", i atribueix la preocupació a l'augment dels robatoris als municipis per part de bandes organitzades que coneixen la laxitud del Codi Penal.

Saldoni ha informat que l'associació reclama una modificació del Codi Penal que consideri la reincidència, més presència de la Policia Local i dels Mossos d'Esquadra als municipis i contempla, a més, la possibilitat de posar càmeres d'identificació de matrícules a l'entrada dels pobles que no tinguin Policia Local.

L'estudi es basa en 1.200 enquestes telefòniques amb mostres proporcionals i representatives dels municipis catalans de totes les mesures --Barcelona no forma part de l'estudi--, i les enquestes es van dur a terme entre el 12 i el 26 de març a majors de 18 anys i té un marge d'error de +-2,89.

L'actualitat més visitada a Aldia.cat

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2019 Europa Press. Està expressament prohibida la redistribució i la redifusió de tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense previ i exprés consentiment.