Publicat 10/4/2019 14:32:23CET

Els catalans puntuen amb un 6,03 els seus governs municipals, segons una enquesta de l'ACM

EUROPA PRESS - Archivo

BARCELONA, 10 Abr. (EUROPA PRESS) -

Els catalans puntuen amb un 6,03 la feina del seu govern municipal, una nota que és molt més alta quan es tracta de veïns de municipis amb menys de 10.000 habitants, segons les conclusions de l'Observatori de Política Municipal, una enquesta de l'Associació Catalana de Municipis i Comarques (ACM).

En un comunicat aquest dimecres, el president de l'ACM, David Saldoni, ha dit que l'estudi mostra que hi ha molta confiança en la feina que fan els ajuntaments i que es valora bé la figura de l'alcalde o alcaldessa: "La gent confia en la gestió i el bon govern que s'ha fet als ajuntaments els darrers anys".

Un 53,5% afirma que confia molt o força en el seu ajuntament, gairebé vuit punts més que la percepció que es tenia el setembre del 2017, i els veïns de pobles de fins a 500 habitants són els que més confien en el seu consistori, i també destaca la percepció als municipis d'entre 50.000 i 100.000 habitants (68,1%).

El 51,7% assegura que té molta o força confiança en l'alcalde, i els principals criteris per a una bona valoració es basen que governi bé i resolgui els problemes (56,4%), sigui accessible i proper (27%) o se'l conegui personalment (22,3%), mentre que la principal valoració negativa és no notar millores (32,85%).

L'enquesta també reflecteix que la principal demanda dels veïns per al seu municipi és la neteja dels carrers i de l'entorn, seguit de millores dels carrers, voreres i il·luminació, i en tercer lloc la seguretat ciutadana --que és el principal paràmetre que augmenta respecte a l'any 2017--.

L'estudi es basa en 1.200 enquestes telefòniques amb mostres proporcionals i representatives dels municipis catalans de totes les mides --Barcelona no forma part de l'estudi--, i les enquestes es van realitzar entre el 12 i el 26 de març a majors de 18 anys i té un marge d'error de +-2,89.

L'actualitat més visitada a Aldia.cat

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2019 Europa Press. Està expressament prohibida la redistribució i la redifusió de tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense previ i exprés consentiment.