Els catalans puntuen amb un 6,03 els seus governs municipals, segons una enquesta de l'ACM

Publicat 10/4/2019 14:32:23CET
Gente, persona, personas, paseando, paseo, turistas, turismo, familia, familias
EUROPA PRESS - Archivo

BARCELONA, 10 abr. (EUROPA PRESS) -

Els catalans puntuen amb un 6,03 la feina del seu govern municipal, una nota que és molt més alta quan es tracta de vens de municipis amb menys de 10.000 habitants, segons les conclusions de l'Observatori de Política Municipal, una enquesta de l'Associació Catalana de Municipis i Comarques (ACM).

En un comunicat aquest dimecres, el president de l'ACM, David Saldoni, ha dit que l'estudi mostra que hi ha molta confiana en la feina que fan els ajuntaments i que es valora bé la figura de l'alcalde o alcaldessa: "La gent confia en la gestió i el bon govern que s'ha fet als ajuntaments els darrers anys".

Un 53,5% afirma que confia molt o fora en el seu ajuntament, gairebé vuit punts més que la percepció que es tenia el setembre del 2017, i els vens de pobles de fins a 500 habitants són els que més confien en el seu consistori, i també destaca la percepció als municipis d'entre 50.000 i 100.000 habitants (68,1%).

El 51,7% assegura que té molta o fora confiana en l'alcalde, i els principals criteris per a una bona valoració es basen que governi bé i resolgui els problemes (56,4%), sigui accessible i proper (27%) o se'l conegui personalment (22,3%), mentre que la principal valoració negativa és no notar millores (32,85%).

L'enquesta també reflecteix que la principal demanda dels vens per al seu municipi és la neteja dels carrers i de l'entorn, seguit de millores dels carrers, voreres i illuminació, i en tercer lloc la seguretat ciutadana --que és el principal parmetre que augmenta respecte a l'any 2017--.

L'estudi es basa en 1.200 enquestes telefniques amb mostres proporcionals i representatives dels municipis catalans de totes les mides --Barcelona no forma part de l'estudi--, i les enquestes es van realitzar entre el 12 i el 26 de mar a majors de 18 anys i té un marge d'error de +-2,89.

el més llegit

 1. 1

  Terrassa (Barcelona) farà un diagnòstic dels polígons industrials per definir una estratègia

 2. 2

  S'esfondra parcialment una casa a Sant Pere de Riudebitlles sense causar ferits

 3. 3

  JxCat, ERC, Cs i el PSC-Units acorden un nou pressupost del Parlament

 4. 4

  La Intersindical-CSC convoca vaga general per al diumenge 8 de març

 5. 5

  El Govern central inverteix 13 milions en 80 quilòmetres de la via fèrria Lleida-Manresa-Barcelona