Publicat 3/8/2020 14:38:07 +02:00CET

Els casals urbans Baobab de Barcelona comencen aquest dilluns amb un 62% més de nens que al 2019

Participants en els campaments d'estiu Baobab de Barcelona en el seu tancament, el 29 d'agost de 2019.
AJUNTAMENT DE BARCELONA - Archivo

S'han inscrit 1.161 nens i l'activitat s'ha ampliat als barris del Raval Sud i el Gòtic Sud

BARCELONA, 3 ago. (EUROPA PRESS) -

Els casals urbans Baobab de Barcelona han començat aquest dilluns en onze barris de la ciutat amb un total d'1.161 nens inscrits entre quatre i dotze anys, la qual cosa representa un 62% més que l'estiu passat, ha informat l'Ajuntament de la capital catalana en un comunicat.

L'augment d'inscripcions coincideix amb l'ampliació de places, més enllà de les 1.000 que s'havien previst inicialment per poder inscriure també als nens que havien quedat en llista d'espera, i amb l'obertura dels casals als barris del Raval Sud i el Gòtic Sud, on fins ara no s'oferia l'activitat.

El pressupost dels casals s'ha incrementat en un 43% per poder inscriure als nens que estaven en llista d'espera i per introduir les noves mesures d'higiene i seguretat sanitària, passant dels 349.956 euros previstos inicialment als 500.959.

El reforç dels casals urbans Baobab aquest estiu forma part del Pla 100% Estiu a través del qual el consistori ha previst una oferta extraordinària d'activitats d'estiu per a nens i adolescents per donar resposta als impactes de la crisi de la Covid-19 en aquest col·lectiu.

Així, els barris on té lloc l'activitat aquest estiu són Raval Sud i Gòtic Sud, La Marina del Port, La Teixonera, Sant Genís dels Agudells, Trinitat Nova, Baró de Viver, Bon Pastor, Trinitat Vella, el Besòs i el Maresme, i La Verneda i la Pau.

MONITORS DEL MATEIX BARRI

Els casals Baobab treballen perquè els propis monitors i equips directius siguin dels mateixos barris i estiguin vinculats durant tot l'any a l'associacionisme educatiu i, aquest any, 7 de cada 10 monitors --el 68% de les 115 persones que treballen-- són del mateix barri o territori, i 18 d'aquestes són cuidadores que atenen a nens amb necessitats educatives.

Cada campament urbà compta amb una mitjana d'11 professionals per a la seva dinamització, amb un cuidador per a cada nen amb necessitats educatives especials i manté una coordinació pedagògica amb l'Institut Municipal d'Educació de Barcelona a través de les entitats d'oci educatiu.