Publicat 19/5/2020 19:15:18 +02:00CET

Educació incorpora un centre mancomunat a la seva xarxa i tindrà 29 instituts escola més el proper curs

Conselleria d'Educació, ensenyament
EUROPA PRESS - Archivo

BARCELONA, 19 maig (EUROPA PRESS) -

La Conselleria d'Educació de la Generalitat incorporarà el centre mancomunat Institut La Vall de Tenes de Santa Eulàlia de Ronçana (Barcelona) a la xarxa pública de cara al proper curs, en el qual Catalunya sumarà 29 nous instituts escola, ha informat aquest dimarts el departament en un comunicat.

Actualment La Vall de Tenes és un institut públic mancomunat entre els municipis de Bigues i Riells, Santa Eulàlia de Ronçana, Lliçà d'Amunt i Lliçà de Vall (Barcelona), que passarà a titularitat del departament ja que totes les poblacions compten amb institut i gràcies al decret de canvi de titularitat amb el qual també han passat a formar part de la xarxa pública l'Institut Escola Eixample de Barcelona i l'Escola Ateneu Igualadí d'Igualada (Barcelona).

El proper curs hi haurà cinc instituts de nova creació --un d'ells específic de formació professional, l'Institut Professional de Turisme Eqüestre del Maresme, a Santa Susanna (Barcelona)-- i 29 nous instituts escola, amb els quals s'arriba a 83 en tota Catalunya.

L'Institut El Castell d'Esparreguera (Barcelona) oferirà el proper curs el primer cicle formatiu públic de Catalunya en els ensenyaments d'arts escèniques, en el cicle de grau superior de Tècniques d'Actuació Teatral.

Educació implantarà el Batxillerat profesionalizador en els instituts Cal·lípolis i Campclar de Tarragona, una combinació que permet obtenir en tres anys el títol de tècnic esportiu, estudis equivalent a un cicle formatiu de grau mitjà, i el títol de Batxillerat.

Contador