Publicat 26/4/2019 19:44:51CET

Ecologistes asseguren que els creuers amb gas natural no són "turisme sostenible"

Ecologistes asseguren que els creuers amb gas natural "no són turisme sostenible"
FAVB

BARCELONA, 26 abr. (EUROPA PRESS) -

Ecologistes en Acció, la Plataforma per la Qualitat de l'Aire, l'Assemblea de Barris per un Turisme Sostenible i la federació europea Transport and Environment han afirmat aquest divendres que el gas natural liquat és un combustible fssil i que per tant els creuers que fan servir aquest combustible "no són un turisme sostenible".

Segons han informat les entitats en un comunicat, no pot considerar-se una solució ambiental "com vénen anunciant les autoritats porturies" perqu el seu ús en el transport marítim pot generar, segons un informe de Transport and Environment, fins a un 9% més d'emissions de gasos d'efecte hivernacle que l'ús del gasoil marí.

Les entitats ho han apuntat després de conixer-se la iniciativa d'empreses --Baleria i Naturgy-- i Port de Barcelona per l'ús del gas natural liquat en els ferris, i segons aquestes, l'aposta "és una cortina de fum" per amagar, en les seves paraules, la seva inacció davant els alts nivells de contaminació i poder seguir ampliant terminals i batent rcords en l'arribada de creuers.

Malgrat tot, han apuntat que l'ús del gas és "clarament beneficiós" per a la reducció d'emissions de contaminants atmosfrics, encara que hauria de generalitzar-se al conjunt de creuers que fan escala a la ciutat perqu tinguin un impacte real que repercuteixi en una millora substancial de la qualitat de l'aire.

Segons les organitzacions, el problema resideix que els bucs actuals no poden transformar-se en gas i que en les més de 830 escales previstes i dels 12 nous creuers que s'estrenen aquest any a Barcelona, "només dos arribaran propulsats pel gas".