Actualitzat 04/09/2014 19:06

Es duplica la supervivència de pacients amb leucèmia mieloide crònica a Girona

GIRONA, 4 set. (EUROPA PRESS) -

La supervivència de pacients a Girona amb leucèmia mieloide crònica s'ha gairebé duplicat en 15 anys, segons un estudi publicat en la revista 'Leukemia & Lymphoma', elaborat per l'Institut d'Investigació Biomèdica de Girona (IdIBGi), l'Institut Català d'Oncologia (ICO) de Girona, el Registre del Càncer de Girona i la Universitat de Girona (UdG).

Segons han informat en un comunicat les institucions participants, l'estudi ha analitzat l'evolució de la incidència del 1994 al 2008 de les neoplàsies mieloides, un grup heterogeni de malalties hematològiques com la leucèmia mieloide aguda o les síndromes mielodisplàsics.

L'estudi gironí, que complementa un article publicat recentment que va analitzar 560.400 casos a Europa, ha constatat que la supervivència dels malalts de leucèmia mieloide crònica ha passat de ser un 43,5% al 78,1% en cinc anys.

S'han diagnosticat una mitjana de 90 casos nous cada any de neoplàsies mieloides, dels quals 30 són síndromes mielodisplàsics, 21 leucèmies mieloides agudes, 32 neoplàsies mieloproliferatives, i quatre síndromes mielodisplàsics.

Els resultats reflecteixen un augment de la incidència de totes les neoplàsies mieloides, excepte de la leucèmia mieloide, que es manté constant, i també ha detectat un augment global de la supervivència, especialment en joves.

A Girona, com a Europa, s'ha evidenciat l'impacte favorable en l'esperança de vida dels malalts de leucèmia mieloide crònica per la introducció d'una nova família de fàrmacs --imatinib-- inhibidors de les tirosinquinases.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés