Dos identificats per destrossar els guarniments de la plaça del Nord de Gràcia en considerar-los racistes

Publicat 16/8/2019 11:21:56CET
Imatge del vídeo sobre els danys als decorats de la plaça del Nord de Gràcia
TWITTER @AVV_PLACANORD

BARCELONA, 16 ago. (EUROPA PRESS) -

La Guàrdia Urbana ha identificat dues persones per arrencar i fer malbé els guarniments de la plaça del Nord de la Festa Major de Gràcia de Barcelona en considerar-los racistes, han informat fonts municipals a Europa Press aquest divendres.

Un grup d'entre 15 i 20 persones va arrencar cap a les 22.30 hores d'aquest dijous diversos elements del guarniment de la plaça, ambientat en una reserva de nadius americans, al crit d''Això és racisme', segons un vídeo que s'ha difós en les xarxes socials.

'Presons, CIE, batudes i fronteres. Així es construeix la riquesa europea', van entonar membres del grup davant les queixes dels veïns i les persones que hi havia presents a la plaça, que ha participat aquest any per primera vegada.

En una anotació a Twitter, l'associació de veïns ha lamentat els fets: "Tristesa i indignació entre veïns i veïnes per la intolerància de qui pensa que el nostre guarniment, sobre nadius americans, els ofèn i el poden trencar".

"Demanem que es valori la feina de tants mesos. Sempre estarem disposats a debatre i aprendre, però des del respecte", ha assenyalat l'associació de veïns de la plaça i el seu entorn.

En un missatge anterior a la mateixa xarxa social, van explicar que el guarniment i una exposició a la plaça volen ser un homenatge als nadius americans.