Publicat 9/1/2019 12:23:40CET

Diversos restauradors acusen Colau d'intentar impedir la transparncia en l'Ordenana de Terrasses

El director del Gremi de Restauració de Barcelona, Roger Pallarols
EUROPA PRESS

BARCELONA, 9 gen. (EUROPA PRESS) -

El director del Gremi de Restauració de Barcelona, Roger Pallarols, ha criticat l'alcaldessa, Ada Colau, perqu el seu equip ha votat en contra de la creació d'una comissió especial de seguiment de l'aplicació de l'Ordenana de Terrasses al districte de Ciutat Vella, que malgrat la negativa del Consistori ha estat aprovada en el ple extraordinari d'aquest dimecres.

En declaracions a la premsa, Pallarols ha agrat que l'oposició hagi escoltat els restauradors, i ha assegurat que el Govern municipal, "malgrat fer bandera de la transparncia, és un obstacle per aclarir qu est passant amb les terrasses".

El Gremi ha alertat que només sis mesos després que s'arribés a un acord amb l'Ajuntament, 100 de les 400 terrasses estan sent amenaades per un capritx antiterrasses de Gala Pin", i ha apuntat que la nova comissió ha de servir per donar resposta a aquests restauradors, per assegurar el compliment de la legalitat i per aconseguir que Ciutat Vella torni al pacte.

Malgrat lamentar que el Govern municipal no hagi donat suport a la iniciativa, Pallarols ha assegurat que "és una molt bona notícia" la creació de la comissió, que servir, ha dit, per saber si l'activitat s'ajusta a la legalitat en un procés en qu els afectats directes hi podran participar.

REUNIÓ AMB L'ALCALDESSA

Colau i Pallarols van mantenir una reunió aquest dimarts que va servir per dur a terme un primer contacte, per el gremi assegura que no es va avanar massa: "Si haguéssim arribat a acords no hauria estat necessari el ple d'aquest dimecres".

Així mateix, Pallarols s'ha mostrat confiat en qu el Govern rectifiqui "perqu s'ha equivocat en l'apreciació de com s'havia d'aplicar el pacte de terrasses, per no passa res, tots ens podem equivocar".

La creació de la comissió s'ha aprovat amb el suport del PDeCAT, Cs, el PSC i el PP i el regidor no-adscrit Juanjo Puigcorbé, mentre que BComú i la CUP han votat en contra i ERC i el no-adscrit Gerard Ardanuy s'han abstingut.