Publicat 11/06/2019 12:21

Diverses entitats critiquen que les negociacions per l'Alcaldia de Barcelona no abordin polítiques "de ciutat"

Entitats critiquen que les negociacions per l'Alcaldia de Barcelona no abordin polítiques "de ciutat"
EUROPA PRESS

Subratllen que qualsevol pacte ha d'abordar els problemes reals i no polítiques "partidistes"

BARCELONA, 11 juny (EUROPA PRESS) -

Diferents entitats Socials de Barcelona han criticat aquest dimarts que les negociacions per l'Alcaldia no abordin polítiques "de ciutat", perqu perceben que en les converses entre els partits no es parla d'impulsar mesures de progrés ni de trobar solucions als problemes dels barcelonins.

En una roda de premsa, la presidenta de la Favb, Ana Menéndez, ha assegurat que no els inquieta cap pacte, dels quals s'han negat a parlar: "El que ens inquieta és que en els pactes no es parla de ciutat, sinó de polítiques partidistes", i ha insistit que qualsevol acord ha de posar al centre l'impuls de polítiques socials.

En aquest sentit, la portaveu de la PAH de Barcelona, Lucía Delgado, ha coincidit amb Menéndez: "Governi qui governi continuarem exigint, visibilitzant i denunciant, lluitant pels nostres drets", i la portaveu d'Aigua és Vida, Miriam Planes, ha afegit que les polítiques socials es fan dia a dia.

En la roda de premsa també hi han intervingut membres de l'Assemblea de Barris per un Turisme Sostenible, Aliana contra la Pobresa Energtica, Sindicat de Llogaters i Xarxa per la Sobirania Energtica, que han lamentat que es continu prioritzant "el xoc de blocs sobre les necessitats de les persones".

Han assegurat que s'ha de reforar i ampliar el Pla de Barris; reforar les polítiques públiques en sanitat, serveis socials i educació; desenvolupar polítiques d'ocupació que lluitin contra la precarietat; fer front a la gentrificació, i abordar l'emergncia climtica per transformar el model energtic i de mobilitat.

Així mateix, han exigit implementar la remunicipalització del servei d'aigua a Barcelona i la seva rea metropolitana, així com engegar un espai de concertació entre actors socials i institucionals per "vetllar per la gestió de l'aigua com un bé comú".

TURISME I HABITATGE

També han reclamat treballar en els impactes del turisme als barris i han assegurat que Barcelona necessita "polítiques decidides per a una transició en forma de decreixement turístic a través d'alternatives econmiques més justes", així com una ampliació de l'actual Pla d'Allotjaments Turístics (PEUAT).

En matria d'habitatge, han demanat revisar el protocol d'accés a la Taula d'Emergncia per a les famílies vulnerables; agilitar els reallotjaments després d'un desnonament; augmentar el parc públic de lloguer fins al 15% aplicant la reserva del 30% de noves promocions, i regular el preu dels lloguers, entre d'altres mesures.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés