Publicat 11/6/2019 12:29:11 +02:00CET

El dispositiu contra incendis forestals als municipis de Barcelona s'activa aquest divendres

El dispositiu contra incendis forestals en municipis de Barcelona s'activa aquest divendres
DIPUTACIÓ DE BARCELONA

BARCELONA, 11 juny (EUROPA PRESS) -

El dispositiu d'informació i vigilància contra incendis forestals de les gairebé 500.000 hectàrees de boscos de la província de Barcelona s'activarà aquest divendres i durarà fins al 30 d'agost, ha informat la Diputació de Barcelona aquest dimarts en un comunicat.

Aquest pla de la corporació provincial amb 269 ajuntaments i 124 agrupacions de defensa forestal (ADF), inclou accions informatives, dissuasives i d'anticipació adreçades als usuaris dels boscos, que comptarà amb 259 persones entre informadors, vigilants i operadors i un pressupost de 2,27 milions d'euros de la Diputació.

La campanya estarà activa en horari de màxim perill d'incendi forestal --entre les 12.30 i les 19.30 hores-- cada dia de la setmana, i es contempla la possibilitat d'allargar la campanya de manera excepcional si es donen les condicions meteorològiques de sequera extrema i sense previsions de pluja a l'agost.

El personal inclourà 28 vigilants situats a 18 punts fixos; 33 operadors de telecomunicacions; sis responsables de control, i 182 informadors amb vehicle per recórrer 91 rutes, que explicaran als usuaris de les zones forestals les mesures de prevenció i els dissuadiran de cometre infraccions en aquesta matèria.

El pla es coordina amb altres organismes de prevenció i extinció d'incendis a través de reunions abans i durant la campanya, i existeixen protocols d'actuació consensuats entre altres cossos, inclosos el de Bombers de la Generalitat, el d'Agents Rurals i policies locals, amb els quals comparteixen informació actualitzada.

El Pla d'Informació i Vigilància (PVI) va començar el 1996 a la comarca de l'Alt Penedès i el 2000 es va estendre a gairebé tots els municipis barcelonins, ha recordat la Diputació, que ha assegurat que durant aquestes dues dècades ha augmentat la sensibilització i s'han disminuït les conductes de risc.

el més llegit

 1. 1

  La jutgessa autoritza que Junqueras, Rull i Turull surtin de la presó per treballar

 2. 2

  Una dona es llença pel balcó per por que l'agredeixi la seva parella a Manresa

 3. 3

  La Generalitat decidirà dimecres sobre l'ús obligatori de la mascareta

 4. 4

  Bolsonaro confirma que té coronavirus

 5. 5

  Presó per a la detinguda per matar a punyalades una familiar a Pont de Vilomara (Barcelona)