Publicat 12/2/2019 17:54:55 +01:00CET

La Diputació de Lleida penja llaos grocs en protesta per l'inici del judici de l'1-O

La presidenta de la Diputació de Lleida, Rosa Maria Perelló, al costat de la vic
DIPUTACIÓN DE LLEIDA

LLEIDA, 12 febr. (EUROPA PRESS) -

La Diputació de Lleida ha penjat aquest dimarts dos llaos grocs a la porta de la seva seu en senyal de protesta per l'inici del judici de l'1-O del 2017 a les 12.00 hores, en coincidir amb una concentració de crrecs i treballadors.

En una atenció als mitjans després d'una reunió amb alcaldes sobre la línia frria de Manresa, la presidenta de la Diputació, Rosa Maria Perelló, ha afirmat que "avui és un dia molt trist".

"Nosaltres pensem que a la Diputació també s'havia de penjar el lla groc", ha dit argumentant que el plenari de la corporació majoritriament dona suport als polítics presos.

"És un moment molt delicat, que moltes persones, moltíssimes a Catalunya, vivim l'inici d'un judici que collapsa i copeja tota la convivncia i la democrcia en aquest país", ha dit.

"Es jutja unes persones que van permetre exercir la democrcia a Catalunya, que van permetre que la gent s'expressés i d'altres interpreten aix com un delicte", ha remarcat.

Sobre si es tracta d'un delicte, ha dit: "Nosaltres pensem que no ho és (delicte), molts de nosaltres pensem que no ho és".

També a les 12.00 s'han concentrat diversos crrecs de la Generalitat i treballadors, encapalats pel delegat del Govern de la Generalitat, Ramon Farré, a la porta de la Delegació del Govern catal a Lleida.