Publicat 25/06/2024 12:36

La Diputació de Barcelona va fer 73 inspeccions de mosquits per casos d'arbovirosis el 2023

Imatge d'arxiu d'un mosquit
CHIANG CHENG / SHUTTERSTOCK.COM

BARCELONA, 25 juny (EUROPA PRESS) -

La Diputació de Barcelona va dur a terme 73 inspeccions de vigilància i control de mosquits el 2023 per un augment de casos d'arbovirosis (malalties transmeses a través dels mosquits, com el dengue o el chikungunya) detectats a 41 municipis de la demarcació, excloent Barcelona ciutat.

Es tracta d'una xifra "molt superior" a les d'abans de la pandèmia, des de quan hi ha hagut un augment progressiu: el 2017 es van fer 14 inspeccions; el 2018, 23; el 2019, 39; el 2020, 1; el 2021, 1, i el 2022, 67, ha informat la Diputació en un comunicat aquest dimarts.

La Diputació atribueix aquest increment, entre altres motius, a un "augment de viatges internacionals sobretot després de la pandèmia" i ha assenyalat que els casos detectats a les comarques barcelonines solen ser importats i són de declaració obligatòria.

Les inspeccions formen part del Protocol per a la vigilància i el control de les arbovirosis transmeses per mosquits a Catalunya, fruit d'un conveni entre l'organisme provincial i el Servei de Control de Mosquits del Baix Llobregat.

Consisteixen a donar suport tècnic quan es detecten casos d'aquestes malalties, identificar si són importades o autòctones, assessorar els ajuntaments sobre l'ús de tractaments plaguicides específics si detecten possibles vectors i avisar els veïns perquè prenguin mesures preventives.

La Diputació també proporciona suport econòmic als consistoris, a través d'un recurs dotat amb 2,87 milions d'euros per subvencionar controls de plagues i d'aus urbanes, vigilància per a la prevenció de la legionel·losi i anàlisi de piscines, entre d'altres.

Contadorwww.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés