Publicat 6/6/2020 15:54:27 +02:00CET

La Diputació de Barcelona se suma al Dia Internacional dels Arxius amb una setmana d'actes

Seu de la Diputació de Barcelona
DIPUTACIÓ DE BARCELONA - Archivo

BARCELONA, 6 juny (EUROPA PRESS) -

La Diputació de Barcelona s'ha sumat al Dia Internacional dels Arxius, amb els actes organitzats per l'Arxiu General i la Xarxa d'Arxius Municipals que coordina l'Oficina de Patrimoni Cultural de la corporació, informa aquest dissabte en un comunicat.

S'han programat una sèrie d'actes telemàtics del 8 al 14 de juny amb l'objectiu de donar a conèixer els arxius a la ciutadania com a garants de la gestió i la conservació del patrimoni documental, i es realitzaran de forma virtual pel coronavirus.

Entre les activitats, es presentaran videos que mostren els arxius des de la perspectiva dels usuaris i dels treballadors, amb la intenció de mostrar els recursos del patrimoni documental en àmbits com l'economia, l'educació, la sanitat, l'urbanisme, la cultura, la justícia i el període de postguerra.

L'exposició virtual 'Quan anàvem a estudiar' reuneix 118 documents de 47 ajuntaments de la província de Barcelona i ofereix una panoràmica de la vida escolar del professorat i de l'alumnat des de mitjan segle XIX fins al franquisme.

Per oferir recursos pràctics als usuaris, s'ha produït un video tutorial amb consells per garantir que les fotografies que es fan en l'actualitat amb els telèfons mòbils siguin accessibles per a les futures generacions a través dels arxius.