Publicat 28/11/2019 15:57:31 +01:00CET

La Diputació de Barcelona s'emplaça a continuar la feina contra la violència masclista

Ple de la Diputació de Barcelona.
EUROPA PRESS

Acorda lluitar contra l'estigma i la discriminació cap a les persones amb VIH

BARCELONA, 28 nov. (EUROPA PRESS) -

El ple de la Diputació de Barcelona ha acordat aquest dijous una declaració institucional amb motiu del Dia internacional per a l'eliminació de la violència cap a les dones dilluns passat en la qual insta a treballar juntament amb la resta d'administracions i agents socials per "eradicar" la violència masclista.

La presidenta de la Diputació, Núria Marín, ha dit que no permetrà que les víctimes caiguin en l'oblit i també ha recordat els menors que han quedat orfes víctimes de la violència masclista: "Continuarem treballant pel ple desenvolupament de totes les nenes i dones", i ha demanat un minut de silenci per les víctimes.

La vicepresidenta segona de la Diputació, Carmela Fortuny, ha estat l'encarregada de llegir la declaració institucional, que ha subratllat que "la societat patriarcal es resisteix a perdre un statu quo que situa les dones en una posició de desigualtat".

El text assegura que una agressió sexual no és un fet puntual, sinó "una expressió més de l'estructura patriarcal" que no pot ser naturalitzada ni minimitzada, i reconeix les protestes dels moviments feministes, que han centrat el debat en el consentiment i l'existència d'una hipotètica justícia patriarcal.

VIH

El ple de la Diputació de Barcelona també ha acordat una declaració institucional amb motiu del Dia mundial de la sida l'1 de desembre, en la qual ha subratllat el paper de Catalunya en la defensa dels drets sexuals i reproductius i la feina feta contra l'estigma.

El vicepresident primer de la Diputació, Jaume Collboni, ha fet lectura de la declaració, que ha afirmat que la lluita contra l'estigma i la discriminació cap a les persones amb VIH és responsabilitat d'una ciutat compromesa amb els drets humans.

"És necessari que els ens locals treballem per millorar la qualitat de vida de tota la població, evitar noves infeccions i eliminar qualsevol forma d'estigma i discriminació", ha detallat el text, que reforça la seva col·laboració amb entitats sense ànim de lucre que treballen en aquest àmbit.