Actualitzat 11/1/2019 16:00:19 +00:00 CET

La Diputació de Barcelona rep l'estatus de Destinació Biosphere Gold

El president de la Diputació de Barcelona, Marc Castells (arxiu)
DIPUTACIÓ DE BARCELONA - Archivo

BARCELONA, 9 Ene. (EUROPA PRESS) -

El president de la Diputació de Barcelona, Marc Castells, ha rebut aquest dimecres la renovació de la certificació com a destinació turística sostenible Biosphere Gold per complir els requisits de l'estàndard Biosphere Destination, ha informat aquest dimecres en un comunicat.

Aquest distintiu reconeix no només la sostenibilitat turística desenvolupada a partir de la certificació Biosphere sinó la feina per estendre aquest compromís a les empreses i als serveis turístics de la destinació, i l'administració supramunicipal s'ha convertit en la segona destinació al món a rebre'l.

La Diputació ha rebut l'estatus de Destinació Biosphere Gold i la renovació de la certificació Biosphere Destination com a impulsora de les tres marques turístiques de les comarques barcelonines: Costa Barcelona, Paisatges de Barcelona i Pirineus Barcelona, en un acte en el qual també ha participat el diputat de Turisme, Miquel Sàmper.

La categoria Gold s'adquireix després d'un procés d'auditoria i exigeix que, a més de la certificació de Biosphere de la mateixa destinació, s'hagi desenvolupat una feina d'implicació de les empreses de la destinació, que obtenen el segell Biosphere Commited Entity.

Aquesta certificació l'entrega l'Institut de Turisme Responsable, una organització internacional que promou des de fa més de 20 anys el turisme responsable arreu del món i és soci de l'Organització Mundial del Turisme (OMT) i del Global Sustainable Tourism Council (GSTC), els criteris del qual s'alineen amb els 17 objectius de desenvolupament dostenible de les Nacions Unides.