Publicat 1/7/2019 13:23:46 +02:00CET

La Diputació de Barcelona projecta la restauració de la coberta de l'Hospital Vell d'Esparreguera

Hospital Vell d'Esparreguera
DIPUTACIÓN DE BARCELONA

BARCELONA, 1 jul. (EUROPA PRESS) -

La Diputació de Barcelona ha lliurat a l'Ajuntament d'Esparreguera el Projecte Bàsic i Executiu i l'Estudi de Seguretat i Salut de la rehabilitació de la coberta de l'edifici de l'Hospital Vell, conjunt amb valor arquitectònic, històric, arqueològic, ambiental i paisatgístic.

La corporació ha detallat en un comunicat aquest dilluns que l'objectiu del projecte, que preveu unes obres de 344.860 euros, és restaurar el sistema estructural de la coberta com a primera fase d'intervenció programada en el Pla Director de l'edifici aprovat pel consistori, per garantir la impermeabilització i l'aïllament de l'immoble.

L'Hospital Vell és un edifici industrial barroc de 1780 --construït probablement sobre restes de l'antiga fàbrica Rení, d'origen medieval--, que coincideix amb el procés d'industrialització del municipi vinculada als draps i a l'adobat de pells i, després, a la colònia Sedó, que el va adquirir el 1922.

el més llegit

 1. 1

  Abascal utilitza una foto de l'atemptat d'ETA contra la caserna de Vic per dir que Iglesias és "un perill per a Espanya"

 2. 2

  Coronavirus.- ICL Iberia Súria & Sallent cancel·la el seu ERTO i reprèn la plena activitat

 3. 3

  Coronavirus.- Correus reobrirà el dimarts 5 oficines de la província de Barcelona a les tardes

 4. 4

  Coronavirus.- Una escola dels Franqueses (Barcelona) és nega a obrir quan passi a fase 2

 5. 5

  Motor.- Uns 200 treballadors de Nissan tallen uns minuts la Gran Via a L'Hospitalet (Barcelona)